VTEK tirs, ar V. Kasiulevičius nesupainiojo interesų prašydamas skiepų žmonai

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) tirs, ar buvęs Santaros klinikų Šeimos medicinos centro gydytojas Vytautas Kasiulevičius nesupainiojo interesų siekdamas, kad jo sutuoktinė būtų paskiepyta nuo COVID-19.

Komisija pranešė, kad aiškinsis, ar savo veiksmais medikas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatyme įtvirtinto draudimo paveikti ar bandyti paveikti su jo privačiais interesais susijusius sprendimus.

Tyrimas pradėtas po žiniasklaidoje skelbtos informacijos, jog pernai gruodį V. Kasiulevičius teiravosi Santaros klinikų Šeimos medicinos centro vadovės dėl galimybės paskiepyti jo sutuoktinę nuo koronaviruso ir savo veiksmais galbūt paveikė ar bandė paveikti vadovės sprendimą.

Tyrimui atlikti skirti trys mėnesiai.

Žiniasklaidoje skelbta, kad Lietuvos banke dirbanti Raimonda Kasiulevičienė buvo paskiepyta su pirmaisiais medikais gruodį. V. Kasiulevičius dėl šios istorijos kovą paliko darbą Santaros klinikose, jis tuomet pareiškė pripažįstantis savo kaltę ir prisiimantis „visą atsakomybę“.

Gruodį portalui 15min.lt medikas teigė, kad žmona buvo pakviesta skiepytis kaip savanorė.

Istorijai iškilus į viešumą, Santaros klinikos patvirtino, kad V. Kasiulevičiaus žmona, Santaros klinikose talkinusi skiepijimo komandai, tuo metu buvo įstaigos patalpose ir prašant profesoriui buvo paskiepyta darbo pabaigoje kartu su kitais 57 darbuotojais, iš anksto neįtrauktais į tos dienos skiepijamųjų sąrašus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Kad čia tik priežastis ir kažkam labai parūpo ši kėdė.Taip jau būna mūsų šalyje norėjimas bet kokią kainą kitam pakenkti.Buvo prie valstiečių valdžios šmeižimai,siekiai susidoroti kas nepatinka tas pats ir dabar ir sakyčiau daug nagliau viską nori valdyti.

Anonimas

Anonimas portretas
blogai padaryta sistema,stai reikejo padaryt galimybe gaut skiepa kada nori nusiperkant ji,dar galetu pasirinkt norima skiepa ir nusipirkt

KLAUSIMAS

KLAUSIMAS portretas
AR ŠIUO METU TAI DIDŽIAUSIAS NUSIKALTIMAS?IR AR NUSIKALTIMAS?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių