VRK: Vilniaus rajone trūksta rinkimų biuletenių

  • Teksto dydis:

Artėjant balsavimo pabaigai prezidento rinkimuose ir referendumuose, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sekmadienį paskelbė apie rinkimų biuletenių trūkumą Vilniaus rajone.

Komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė BNS sakė, kad biuleteniai jau vežami į apylinkes. Preliminariais duomenimis, biuletenių trūksta trijose vietose.

„Vyriausiajai rinkimų komisijai problema yra žinoma, su Vilniaus rajono apygardos rinkimų komisija kaip tik sprendžiame tą klausimą ir jau išvažiavo papildomi biuleteniai“, – teigė VRK vadovė.

Ji atsiprašė rinkėjų dėl nepatogumų ir teigė, kad trūkumas galėjo susidaryti dėl to, jog rinkimų aktyvumas yra didelis, be to, didesnė dalis žmonių balsavo ne savo apylinkėse.

Tuo metu biuleteniai po apylinkes yra išvežiojami atsižvelgiant į ankstesnių rinkimų aktyvumą, tvirtino L. Matjošaitytė.

VRK pažadėjo leisti balsuoti visiems, kurie į apylinkes ateis iki 20 valandos.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, per balsavimą iš anksto ir sekmadienį iki 19 val. savo valią jau išreiškė 53,61 proc. rinkėjų.

Prezidento rinkimuose dalyvauja devyni kandidatai. Jei nė vienas nesurinks daugiau kaip 50 proc. balsų, po dviejų savaičių turėtų vykti antrasis turas tarp dviejų geriausiai pasirodžiusių varžovų.

Sekmadienį taip pat vyksta referendumai dėl dvigubos pilietybės išplėtimo ir mažesnio Seimo narių skaičiaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jeigu truksta bus užpildyta tuojau,nes šimonytės naudai reikia

vėl ant to paties grėblio

vėl ant to paties grėblio portretas
pasiilgo lietuviai gabriuko valdžios

BezdzioniuPlaneta

BezdzioniuPlaneta portretas
Lansbergistu prisiktabereciu darbas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių