Vokiečių gatvė – be šventinės dvasios

Kalėdinėmis dekoracijomis jau tviska Gedimino ir Konstitucijos prospektai, Pilies, T.Vrublevskio gatvės. Tačiau Vokiečių gatvė, turėjusi įsižiebti savaitgalį su šalies egle, vis dar skendi tamsoje.

Vokiečių gatvę nušviesti buvo patikėta savivaldybės rengtą konkursą laimėjusiai įmonei "Elgamos šviesa". Tačiau metusi pajėgas į Gedimino prospektą, bendrovė puošybos darbų Vokiečių gatvėje atlikti nesuspėjo. Įmonės direktorius Gintautas Preidys dienraščiui aiškino, kad tam įtakos turėjo biurokratinės kliūtys.

"Šventinio apšvietimo konkursas susivėlino", – sakė G.Preidys. Tačiau padėties jis nedramatizuoja ir tikisi, kad šventinė nuotaika Vokiečių gatvę aplankys jau ateinantį šeštadienį, kai bus įžiebta Rotušės aikštės eglė.

"Dar turime laiko – juk labai nedidelis gabalėlis tos Vokiečių gatvės", – kalbėjo G.Preidys.

Konstitucijos prospektą, Pilies ir T.Vrublevskio gatves puošusios įmonės "Švenčių studija" direktorė Jolanta Tūraitė atkreipė dėmesį, kad ankstesniais metais visos gatvės sušvisdavo tuo pačiu metu – iškart po to, kai būdavo įžiebiama eglė Katedros aikštėje.

"Tačiau nenoriu kritikuoti kolegų. Ką padarysi – dar yra laiko atsigriebti", – tepasakė J.Tūraitė.

Tiesa, jos nuomone, Gedimino prospektas šiemet blankokas, stokojantis išskirtinumo. Analogiškus papuošimus vilniečiai gali išvysti ir Klaipėdoje bei Alytuje.


Šiame straipsnyje: Vokiečių gatvėkalėdos 2008

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių