Vilniuje vyks neįprastos pratybos – miesto atsparumo testas

  • Teksto dydis:

Sostinėje rengiamasi surengti hibridinį miesto atsparumo testą, dėl to trims valandoms bus ribojamas eismas Geležinio Vilko tuneliu.

Pirmadienį Vilniaus miesto savivaldybė pranešė, testas numatytas liepos 14 dieną, sekmadienį, nuo 7 val. iki 10 valandos.

Teigiama, kad testo „Gedimino legionas“ metu bus tikrinama, kaip miesto tarnybos pasiruošusios dirbti ir veikti kartu su specialiųjų tarnybų pareigūnais.

„Hibridinis Vilniaus atsparumo testas – daugiau nei įprastos pratybos: jis padės pasitikrinti, kaip mūsų miesto įmonės pasiruošusios kritiniais atvejais pačios spręsti stresines situacijas ir kibernetinio saugumo grėsmes, kaip operatyviai ir sklandžiai pavyksta koordinuoti tarpusavio veiksmus, pasitelkti kitų tarnybų ir gelbėtojų pagalbą, apsikeisti duomenimis, pritaikyti visas įmanomas technologijas problemoms spręsti“, – pranešime cituojamas administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Hibridinis Vilniaus atsparumo testas – daugiau nei įprastos pratybos: jis padės pasitikrinti, kaip mūsų miesto įmonės pasiruošusios kritiniais atvejais pačios spręsti stresines situacijas.

Per pratybas Geležinio Vilko tunelyje ir jo prieigose bus sutelktos visų miesto įmonių, gelbėjimo tarnybų darbuotojai ir antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

„Imituosime, kad nuo 4 val. iki 8 val. Vilniuje iškrito 45 mm kritulių, liūtis sutrikdė normalų eismą tunelyje ir daugybėje kitų miesto vietų, infrastruktūrą prižiūrinčių įmonių darbą, iš tunelio teks gelbėti pilną vaikų autobusą, tuo pačiu metu autocisterna prie tunelio apsivers ir iš jos tekės teršalai, bus ir kitų netikėtų faktorių bei kibernetinių atakų, kai teks atpažinti realių ir simuliuojamų duomenų šaltinių informaciją”, – sakė P. Poderskis.

Testo metu bus labai realiai imituojami incidentai, todėl mieste numatomi laikini eismo draudimai, nukreipimai aplinkinėmis gatvėmis, keisis viešojo transporto organizavimas.

Planuojama, kad eismas bus ribojamas Geležinio Vilko gatvės dalyje tarp Pakalnės ir A. Goštauto gatvių bei prieigose. Eismo srautų ir judėjimo situacija mieste bus stebima, numatant apvažiavimus aplinkinėmis gatvėmis.

Taip pat per pratybas planuojama laikinai koreguoti viešojo transporto trasas, o prireikus įrengti ir laikinas stoteles.

Hibridinio miesto atsparumo testą koordinuos Vilniaus miesto savivaldybė, o jo parengiamuosius darbus atliks ir organizuos tam sudaryta organizacinė grupė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių