Vilniuje – protestas prieš gamtą niokojantį ūkininkavimą

  • Teksto dydis:

Aktyvistų judėjimų „Extinction Rebellion Lietuva“ („Sukilimas prieš išnykimą“) ir „Fridays For Future Lietuva“ („Penktadieniai ateičiai“) atstovai ketvirtadienį protestuos prieš, anot jų, netvarų ūkininkavimą numatančią nacionalinę žemės ūkio strategiją.

Akcija vyks prie Žemės ūkio ministerijos. Pasak aktyvistų, jų netenkina Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023-2027 strateginis planas, kuris įteisins netvaraus, gamtą niokojančio ir žmogaus sveikatai pavojų keliančio ūkininkavimo praktiką Lietuvoje.

Aktyvistų teigimu, ūkininkavimas reikalauja vis daugiau trąšų ir didina vandenų taršą, o Europos Sąjungos parama bus ir toliau naudojama natūralaus kraštovaizdžio niokojimui. 

Pasak jų, dėl taršaus ūkininkavimo nykstant biologinei įvairovei ir mažėjant dirvožemio derlingumui bus vis sunkiau natūraliai užauginti maisto produktus, skirtus Lietuvos rinkai.

Akcijos metu vyks meninis performansas „Sumirimas”, jo metu bus demonstruojami klimato ir biologinės įvairovės krizių nemalšinimo ir ignoravimo padariniai žmonijai ir kitoms gyvybės rūšims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O matyti

O matyti  portretas
Mačiau "memos už LGBT", "klimato kaita" , "migrantų įleidimas" dabar štai čia . Klausimai skirtingi - snukiai tie patys . Sorošiniai komjaunuoliai "protestuoja" už paramėlę . Kaip tik metų pabaiga reikia gi atsiskaityti rėmėjams už skatikus

prostitutes ysisavina nauja uzdarbiavimo sistema

prostitutes ysisavina nauja  uzdarbiavimo sistema portretas
visur tos pacios kekses, su botaksinem lupom ir idiociu snukeliais ...ir net plakatai toki patys ,,, pider-penktadieniai ateiciai,,,ciulpsiu iki samones netekimo,,, islaizysiu negyvai,,,,

Anonimas

Anonimas portretas
Tos pačios samdomos mergelės visur : ir prieš vištų narvus, ir preš dyzelinius automobilius, ir prieš ūkininkus, ir už tydarus.....Uždarbiauja, vienu žodžiu. Prie stoties jų nesimato ?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių