Vilniuje galima pamatyti kulkų suvarpytą greitosios automobilį iš Ukrainos

  • Teksto dydis:

Vilniuje, Vinco Kudirkos aikštėje, eksponuojamas kulkų ir sviedinių nuolaužų apgadintas Charkivo srities Dergačių centrinės ligoninės medikų automobilis.

Pirmą kartą šis sušaudytas greitosios pagalbos automobilis pristatytas kovo 7 dieną Kyjive, Michailivska aikštėje, dabar jis stovi Vilniuje, po to bus vežamas į Rygą, Taliną, Varšuvą, Briuselį, Berlyną ir kitus miestus, kad kuo daugiau Europos valstybių gyventojų pamatytų Rusijos kariuomenės karo nusikaltimų Ukrainoje įrodymus, teigiama Ukrainos ambasados pranešime.

Anot jo, sušaudytas greitosios pagalbos automobilis tapo vienu iš Rusijos okupantų žiaurumo prieš civilius gyventojus simbolių.

Prasidėjus Rusijos plataus masto įsiveržimui į Ukrainą ir užpuolikams laikinai okupavus Charkivo srities kaimus bei miestelius, šis automobilis naudotas žmonių evakuacijai iš pavojingiausių vietų.

Jie šaudė į jį, suvokdami, kad ten yra ligonių, sužeistų ir vaikų.

„Tai buvo vienintelis keturiais ratais varomas greitosios pagalbos automobilis, galėjęs bekele, esant blogam orui, pasiekti net atokiausius srities kampelius. Tačiau po apšaudymų automobilis buvo visiškai sugadintas, o jo vairuotojas sunkiai sužeistas. Dėl to daugelis žmonių neteko galimybės gauti skubią medicininę pagalbą“, – rašoma pranešime.

Vienos iš projekto „Greitoji pagalba“ iniciatorių Olenos Fedorovos teigimu, sušaudytas greitosios pagalbos automobilis yra vaizdinis pavyzdys, padedantis perteikti ukrainiečių  emocijas ir savijautą.

„Automobilis su medicininiais atpažinimo ženklais, skirtas gelbėti gyvybes, buvo negailestingai apšaudytas. Jie šaudė į jį, suvokdami, kad ten yra ligonių, sužeistų ir vaikų. Norime, kad čia, Europoje, žmonės suprastų, jog Ukraina ne tik kovoja už savo teisę į laisvę – ji gina visą demokratinį pasaulį“, – sakė ji.

Projekto tikslas – padėti surinkti lėšų greitosios medicinos pagalbos automobiliams įsigyti nukentėjusių bendruomenių poreikiams deokupuotose Ukrainos teritorijose.


Šiame straipsnyje: greitosios pagalbos automobilisV. Kudirkos aikštėkaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių