Vilniuje bus tvarkomas Jeruzalės tvenkinio parkas, darbų kaina – įspūdinga

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė penktadienį pranešė, kad šiais metais planuoja pradėti tvarkyti teritoriją aplink Jeruzalės tvenkinį.

Projektą valdanti Vilniaus vystymo kompanija pasirašė rangos sutartį su viešąjį konkursą laimėjusia bendrove „Žilinskas ir Co“, darbai kainuos beveik 2,8 mln. eurų.

Parke bus nutiesta 3,5 kilometro pasivaikščiojimo takų, atsiras terasos ant vandens, vaikų žaidimo ir sporto treniruoklių aikštelės, o tvenkinyje bus įrengtas nedidelis fontanas.

Žadama, kad pats 26 hektarų parkas išliks miškingas, natūralios gamtos prieglobstis mieste.

S. Žiūros nuotr.

„Ruošiantis Jeruzalės tvenkinio parko sutvarkymui siekėme išlaikyti kuo natūralesnę gamtą ir nesutrikdyti čia esančios ekosistemos, tačiau kartu pritaikyti parką gyventojų poilsiui. Atsižvelgėme ir į gyventojų pastabas, keitėme projektą, kad išsaugotume medžius“, – pranešime cituojamas savivaldybės miesto aplinkos skyriaus vedėjas Gintautas Runovičius.

Tvarkant parką pagal gyventojų pramintus takelius bus nutiesti skaldos takai, apšvietimas. Kai kuriose vietose suprojektuoti laiptai ir šalia – nuovažos žmonėms su negalia. Drėgnose, užpelkėjusiose vietose projektuojami ant polių pakelti takai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių