Vilnių pasiekė iniciatyva „Ne plastiko bangai“

  • Teksto dydis:

Į Vilnių atsirito iniciatyva „Ne plastiko bangai“ – jau šių metų Kalėdas sostinės gyventojai ir svečiai kviečiami pasitikti apmąsčius, kiek ir kokiose situacijos jie galėtų atsisakyti vienkartinio plastiko, kurį galima būtų pakeisti alternatyviais sprendimais.

Akcija „Kalėdos sostinėje be plastiko“ paskelbta pirmadienį Katedros aikštėje, prie kalėdinės eglutės. Ją paskelbti ir apie vienkartinio plastiko mažinimą ir pirmuosius žingsnius į švaresnę sostinę kvies Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidentas, „Ne plastiko bangai“ iniciatorius Naglis Nasvytis, Vilniaus miesto vicemerai Vytautas Mitalas ir Valdas Benkunskas, ekologiškų maišelių įmonės „Bag factory“ vadovas Gvidas Krolis ir kiti, neabejingi besaikiam plastiko naudojimui.

Iniciatyva „Ne plastiko bangai“, pasak jos atstovų, pradeda dialogą su Vilniaus miesto savivaldybe dėl bendradarbiavimo skatinant žmones atsisakyti vienkartinio plastiko. Kalėdiniuose miesteliuose įsikūrę lauko prekybininkai bus kviečiami dovanoti vilniečiams ir miesto svečiams specialiai šiai akcijai parengtus ekologiškus, šventinėms dovanos skirtus maišelius.

Kokio gi vienkartinio plastiko galėtume atsisakyti didžiųjų miesto renginių metu? Plastikinių vienkartinių maišelių, indų, šiaudelių, pakavimo priemonių, neperdirbamos plastikinės taros gėrimams ir daugelio kitokių daiktų, kurie dažnu atveju vos po kelių minučių virsta plastiko šiukšlių kalnu, sako akcijos iniciatoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių