„Vilniaus viešajam transportui“ – jau dveji

Šeštadienį įmonei „Vilniaus viešasis transportas“ sukanka dveji metai. 2011-aisiais, sostinės savivaldybės tarybos sprendimu, sujungus dvi ilgametę istoriją turėjusias bendroves - „Vilniaus autobusai“ bei „Vilniaus troleibusai“, - mieste atsirado nauja įmonė.

„Taip sutapo, kad abiejų įmonių gimtadieniai buvo švenčiami lapkričio mėnesį. Abiejose būta senų tradicijų pažymėti įkūrimo dieną pagerbiant ilgamečius bei geriausiai įmonėje dirbančius žmones. Nusprendėme nedaryti išimties ir šiais metais: darbuotojai laukia rudens, laukia šios šventės, tai – jų pagerbimo diena“, - sako bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ generalinis direktorius Gintaras Nakutis.

Pasak jo, gimtadienis – tai puiki proga prisiminti nuveiktus darbus, taip pat dviejų įmonių istoriją. „Ne paslaptis, jog bendrovė išgyvena ne geriausius laikus. Todėl didelių iškilmių įmonėje tikrai nebus. Meras žadėjo asmeniškai pasveikinti ilgiausiai – nuo 30 iki 50 metų – įmonėse  „Vilniaus autobusai“ ar „Vilniaus troleibusai“ dirbusius žmones. Visiems jiems bus įteikti Padėkos raštai“, - sako G. Nakutis.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Padėkos raštais bus apdovanoti darbuotojai, dirbę įmonėje 25-erius metus. Miesto ūkio departamento Padėkos raštus gaus dvi dešimtis gyvenimo metų įmonei atidavę žmonės. Taip pat nusipelniusiems „Vilniaus viešojo transporto“ darbuotojams bus įteikti generalinio direktoriaus Padėkos raštai.

Tradiciškai bus atsidėkota ir 10, 15 ar 20 metų be avarijų dirbusiems autobusų bei troleibusų vairuotojams. „Įsivaizduokite – 10, 15 ar 20 metų kiekvieną dieną prie vairo ir - nė vienos avarijos. Juk tai liudija ne tik patirtį, bet ir didžiulį žmogaus atsakomybės jausmą“, - sako G.Nakutis.

Iš viso Padėkos raštais bus apdovanota apie 230 darbuotojų. „Džiaugiuosi, kad daugybė žmonių mūsų įmonėje dirba ištisus dešimtmečius. Tai reiškia, kad žmonės vertina savo darbovietę ir neieško laimės kitur. Didžiuojuosi jais, didžiuojuosi vadovaudamas įmonei, kurioje žmonės dirba visą gyvenimą. Tokių mūsų bendrovėje yra išties nemažai“, - sako G. Nakutis.

Pasak generalinio direktoriaus, abiejų įmonių tradicijas stengiamasi puoselėti dar ir todėl, kad nenutrūktų ilgametė abiejų bendrovių istorija. „Norisi priminti tiek vilniečiams, tiek įmonės darbuotojams: „Vilniaus viešasis transportas nesusikūrė tuščioje vietoje. „Vilniaus autobusai“ buvo įkurti 1945-ųjų lapkričio mėnesį, o „Vilniaus troleibusai“ – 1956-ųjų lapkritį. Taigi šių įmonių vairuotojai sostinėje keleivius jau veža beveik septynias dešimtis metų“, - sako G. Nakutis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keista

Keista portretas
Kad sulauke ir 2 metu, tas projektas, turejo jau zlugti :)))

Keista

Keista portretas
Kad sulauke ir 2 metu, tas projektas, turejo jau zlugti :)))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių