Vilniaus tarybos koalicijos kontūrai – kol kas neaiškūs

Naujienų apie Vilniaus miesto savivaldybės tarybos formavimą galima tikėtis kitos savaitės pradžioje. Tokią informaciją ELTA naujienų agentūrai perdavė mero Remigijaus Šimašiaus atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas.

Mero atstovas tvirtina, kad oficialaus pranešimo dėl koalicijos sudėties tikėtis dar anksti, nes pirmasis naujosios tarybos posėdis numatytas tik balandžio 24 dieną, bet kitos savaitės pradžioje turėtų paaiškėti koalicijos kontūrai.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Vilniaus miesto skyriaus pirmininkas Virginijus Sinkevičius Eltai telefonu sakė, kad Vilniaus LVŽS skyrius Remigijaus Šimašiaus komandai pateikė jų frakcijai svarbiausių darbų sąrašą ir dabar laukia rinkimų nugalėtojų sprendimo dėl koalicijos.

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas su Remigijumi Šimašiumi susitikti ir apie koaliciją kalbėti planuoja rytoj, penktadienį.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos Vilniaus skyriaus vedėja Vanda Kravčionok naujos informacijos nepateikė.

Su konservatorių atstovu Valdu Benkunsku susisiekti nepavyko.

Kovo 3 d. vykusiuose Vilniaus miesto savivaldybės tarybos rinkimuose R. Šimašiaus vedamas komitetas laimėjo 17 mandatų. R. Šimašius į derybas dėl koalicijos pakvietė 9 mandatus laimėjusius konservatorius, 6 mandatus laimėjusią Lenkų rinkimų akcijos ir rusų aljanso koaliciją „Krikščioniškų šeimų sąjunga“, 5 mandatus gavusią Darbo partiją ir su trimis mandatais likusius „valstiečius“. Į derybas nepakviesta A. Zuoko komanda rinkimuose iškovojo 10 mandatų.

Kovo 17 dieną vykusiuose Vilniaus miesto mero rinkimuose Remigijus Šimašius surinko 60 proc. rinkėjų balsų, o jo oponentas Artūras Zuokas - 38 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių