Vilniaus savivaldybė sporto projektams skyrė 0,7 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė šiais metais sporto projektų plėtojimui skyrė 0,7 mln. eurų – dvigubai daugiau ne 2019 metais.

Iš 300 pretendavusių net 190 juridinių asmenų skirtas finansavimas plėtoti sportines iniciatyvas, skatinti fizinį aktyvumą, įsigyti reikiamo inventoriaus bei organizuoti sporto renginius sostinėje, sakoma pranešime.

Tikimasi, kad padvigubėjusi suma taps papildoma parama ir paskata privačioms sporto mokykloms ir organizacijoms, išgyvenančioms dėl visuotinio karantino.

Kaip ir kasmet, pinigai paskirstomi tiek nedidelėms naujoms iniciatyvoms, tiek dideliems, jau tradiciniais tapusiems, sostinės renginiams. Finansavimas didele dalimi prisidės prie įvairių futbolo iniciatyvų, visgi nepamirštamos ir kitos sporto šakos – kovos menai, krepšinis, tenisas. Taip pat pinigai bus paskirstyti ir mažiau populiarioms sporto šakoms – lėkščiasvydžiui, ledo rituliui, kartingams. Bus paremti ir senjorams skirti projektai, dalis lėšų sumos bus skirta biudžetinėms įstaigoms.

Paraiškas iki 2020 m. vasario 26 d. imtinai galėjo teikti visi juridiniai asmenys, vykdantys sportinę veiklą. Į konkursą pretendavo apie 300 skirtingų projektų, kurių bendra prašoma suma iš miesto savivaldybės sudarė apie 5 milijonus eurų. Kiekvienas projektas buvo detaliai išanalizuotas ir įvertintas kompetentingų, kvalifikuotų sporto srities ekspertų. Iš visų paraiškų buvo atrinktos Vilniaus visuomenei prasmingiausios iniciatyvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių