Vilniaus rajono savivaldybė jau perveda vaiko pinigus

Trečiadienį Vilniaus rajono savivaldybė, kuri patyrė kibernetinę ataką ir dėl to buvo sutrikdytas socialinių ir kitų išmokų mokėjimas, pradėjo vaiko pinigų pervedimus į gavėjų sąskaitas bankuose. Tikimasi, kad jau šiandien tam tikra Vilniaus rajono gyventojų dalis gaus šią išmoką, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

„Po kibernetinės atakos nuolat vyko intensyvus informacinių sistemų ir juose esančių duomenų atkūrimas. Prioritetas buvo kuo greičiau pradėti mokėti socialines išmokas, tarp jų – vaiko pinigus. Šiandien didžiąją vaiko pinigų mokėjimų dalį pavyko atstatyti. Pinigai pervedami į bankus daugiau kaip 20 tūkst. gavėjų. Pervedama suma siekia daugiau nei 2 mln. Eur“, – teigė Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktorius Vladislav Kondratovič.

Savivaldybė atskirai informuos ir apie tai, kada vaiko pinigų bei kitų socialinių išmokų mokėjimas bus pradėtas vykdyti per Lietuvos paštą.

Artimiausiomis dienomis savivaldybė numato į gyventojų sąskaitas bankuose pervesti tikslines kompensacijas už priežiūrą ir slaugą.

Vilniaus rajono savivaldybė atsiprašo gyventojų, jiems patiriant nepatogumus, ir prašo supratingumo dėl apribotos įprastos veiklos, kurią sukėlė minėta ataka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių