Vilniaus rajone gresia išnykti lietuviškoms mokykloms

  • Teksto dydis:

Antradienį prie Vilniaus rajono savivaldybės administracijos pastato įvyko visuomeninių organizacijų mitingas prieš dirbtinį tautinės nesantaikos kurstymą Vilniaus rajone.

Vilniaus rajono valdžia, kurioje dominuoja Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA), vykdydama akivaizdžiai antilietuvišką, skaldymu ir kiršinimu pagrįstą politiką, kaip teigia mitingo organizatoriai, užsimojo dar vienam žingsniui: kaip įmanoma labiau apriboti švietimo lietuvių kalba prieinamumą Vilniaus rajone, neretai balansuojant ties įstatymo riba.

Tautinių bendrijų gausiai gyvenamame rajone LLRA, grįsdama mokyklų optimizavimo tikslais, iš principo siekia uždaryti mažąsias, tačiau itin svarbias lietuviškas mokyklas. Šiuo metu grėsmė iškilo nuo 1992-ųjų veikiančiai, paskutinei Vilniaus rajone pradinei lietuviškai Veriškių mokyklai. Joje mokosi ir daug lenkų tautybės moksleivių, tačiau Vilniaus rajono savivaldybė visomis išgalėmis siekia sumažinti lietuvių kalbos prieinamumą rajone. 

Mitingo dalyviai – politikai, akademikai, Veriškių mokykloje besimokančių vaikų tėvai – reikalavo nutraukti lietuviškų mokyklų diskriminacijos politiką ir užtikrinti lygias teises ir galimybes visiems asmenims, nepaisant jų tautybės. Mitingo organizatoriai teigė, jog visi Lietuvos piliečiai yra lygiateisiai ir neturi būti dirbtinai skaldomi dėl vienos partijos politinių tikslų.

Baigdami savo kalbas mitingo dalyviai teigė ateisiantys prie rajono savivaldybės ir mitinguosiantys tiek, kiek reikės, kol joje sėdintys valdininkai atkreips dėmesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sultonas

sultonas portretas
o lenku tik 25proc.,o jei butu 26 proc.idomu kas butu.Mano manymu reikia kad ir seime butu kalbama lunkiškai ten juk yra pusantro lelko.

Teip

Teip portretas
Kremliaus "programa" progresuoja visoje Lietuvoje.

zmogus

zmogus portretas
seime labiau gina bradauska, kuriam nusispjauti ant LT, bet uzmerkia akis, kai naikinama lietuviskos mokyklos LT
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių