Vilniaus mero posto sieks ir Žaliųjų partijos pirmininkas

Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas Remigijus Lapinskas ketvirtadienį paskelbė apie savo sprendimą kandidatuoti į Vilniaus miesto merus.

Jo rinkimų programoje brėžiamos keturios pagrindinės kryptys: Vilnius ir sprendžiantys vilniečiai, aplinkai draugiškas, patogus ir pasauliui atviras miestas.

R. Lapinskas žada įtvirtinti tokį sostinės valdžios požiūrį į vilnietį, kuris skatintų matyti jame kūrybines galias, potencialą ir energiją.

„Vilnius yra mūsų visų miestas, tad kurkime mums patiems draugišką Vilnių. Koks jis turėtų būti? Saugus, žalias, sveikas, gyvybingas, klestintis. Vilnius turi tapti darnių sprendimų sostine, kurioje ekonominiai, infrastruktūros bei verslo interesai dera su gyventojų ir bendruomenių poreikiais bei nuomone ir yra įgyvendinami puoselėjant aplinką“, - sakė R. Lapinskas.

Kandidato planuose - saugaus ir išmanaus miesto kūrimas su išvystyta viešojo interneto, vaizdo stebėjimo, gatvių ir pastatų apšvietimo sistema, efektyvesnių viešųjų paslaugų užtikrinimas ir biurokratinės naštos mažinimas, žmogaus teisių ir lyčių lygybės įgyvendinimas bei gyvūnų gerovės puoselėjimas.

Staigios ir stiprios liūtys, dažnėjančios karščio bangos ir sausros, nykstančios gyvūnų rūšys. Ar Vilnius pasiruošęs sutikti šiuos klimato kaitos iššūkius?

Lietuvos žaliųjų partijos kandidato programos epicentre - miesto pritaikymas prie klimato kaitos iššūkių.

„Staigios ir stiprios liūtys, dažnėjančios karščio bangos ir sausros, nykstančios gyvūnų rūšys. Ar Vilnius pasiruošęs sutikti šiuos klimato kaitos iššūkius?“ - klausė kandidatas ir žadėjo gerinti atsparumą ilgalaikėms klimato kaitos pasekmėms miesto planavimo, projektavimo, statybos, želdynų priežiūros srityse, modernizuojant lietaus nuotekų tinklus bei miesto viešąsias erdves klojant vandeniui pralaidžia danga, tokiu būdu apsaugant nuo žalos gyventojų ir sostinės turtą.

Patogų Vilnių politikas žada sukurti daug dėmesio skirdamas spūsčių problemai spręsti, vienas iš siūlymų - keisti savivaldybės institucijų darbo laiką, kad miestiečiai į darbą keliautų skirtingu laiku.

Kandidatas teigė matantis Vilnių kaip sveikų žmonių miestą. „Skatinsime sveikatinimo politikos stiprinimą ugdymo ir švietimo įstaigose, plėsdami nemokamų fizinio lavinimo užsiėmimų pasiūlą. Didindami treniruoklių, bėgimo-pasivaikščiojimo takų tinklą, sudarysime sąlygas sveikam laiko leidimui miesto erdvėse”, - sakė R. Lapinskas.

R. Lapinskas yra Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas, klimato kaitos stabdymu besirūpinančios ir daugiau nei 250 biomasės energetikos asociacijų, tarptautinių kompanijų ir atsinaujinančios energetikos tyrėjų, ekspertų bei visuomenininkų iš daugiau nei 60 šalių vienijančios Pasaulio biomasės energetikos asociacijos prezidentas, verslininkas, įvairių projektų mecenatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalia

Dalia portretas
Pagaliau atsirado rimtas kandidatas. Verslus, protingas. Sėkmės

Gintars

Gintars portretas
Nu nerealiai! Partijos kuri skaiciuoja 7 metus pirmininkas pristatyme surinko nerealia gausybe publikos! Suejo koks 50 proc realiu partijos nariu! Cia rimc kandidatc

nugiu

nugiu portretas
turbut moisos pasiunte dar viena savo kandidata i miesto lovio kede pretenduot...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių