A. Veryga apie ribojimus Vilniaus baruose: remiamasi epidemiologine logika

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad rekomendacijos dėl tam tikrų ribojimų Vilniaus baruose teikiamos atsižvelgiant į epidemiologinę logiką. Ministras taip pat akcentuoja, kad to nereikia sieti su rinkimais.

„Nereikia to sieti su rinkimais ar su galimybe drausti ar nedrausti ką nors, kas labiau paranku. Čia paprasta epidemiologinė logika, aiškiai rodo vietas, kur žmonės buriasi, kur jie bendrauja be asmeninių apsaugos priemonių ir kur neįmanoma jų užtikrinti. Ten ir turėtų atsirasti tam tikros priemonės“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje penktadienį sakė A. Veryga.

Ministro nuomone, nuėjus į tokią įstaigą, galima įsitikinti „kad ten tikrai nesilaikoma atstumų, galima rasti ir žmonių, kurie nenaudoja asmeninių apsaugos priemonių.“

Trečiadienį Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC), atsižvelgdamas į nepalankią epidemiologinę situaciją dėl koronaviruso infekcijos (COVID-19) plitimo Vilniaus mieste, paragino savivaldybę imtis priemonių, skirtų gerinti šios infekcijos valdymą.

NVSC Vilniaus mieste rekomenduoja laikinai riboti aktyvaus laisvalaikio veiklas uždarose patalpose, kurių metu negali būti užtikrintas kvėpavimo takus apsaugančių priemonių dėvėjimas, – grupines sporto treniruotes, šokių, dainavimo studijų veiklą – bei trumpinti barų darbo laiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ekspertantas

Ekspertantas portretas
Kaukę galima segėti ir švarko atlape, prisegus žiogeliu.Ne tik nusismaukus ant pabarzdžio. Padeda tiek pat, kiek antru atveju. 100%. Tikrai saugo vienodai.

veryga vagis

veryga vagis portretas
Veryga, gal jau pagaminai apsa telefonui? Nes pasididinai atlyginima 1/3, o darbo tavo sumazejo.

Mulkintojas

Mulkintojas portretas
Tautos mulkintojas Veryga visai prarado sąžinę. Prie ko čia barai ? Ligoninėse daugėja židinių nuo Skvenelio ir Verygos papirkinėjimų - sugalvojo gydytojai kryžmintis ligoninėse negali, bet SPA - prašom už 200 Eurų. Štai ir prisikryžmino, dabar ligoninėse žinidiai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių