Naujųjų metų sutiktuvėms paruoškite originalius užkandžius – tam nebūtina turėti nei daug laiko, nei pinigų. Tik šiek tiek fantazijos ir pasiskolinti gretimų šalių kulinarų patirtį.
Šventėms – išskirtiniai produktai
Lietuvių virtuvėje gausu skanių desertų. Tačiau kartais norisi ko nors kitokio – dar neragauto, nematyto, ko nors, kuo gali nustebinti kitus ir save. Tuomet galima pasidomėti, kokiu valgiu per šventes mėgaujasi žmonės užsienyje. Taip neišvykdami iš namų susikursite prancūzišką ar ispanišką nuotaiką.
"Žmonės vis daugiau keliauja, svečiose šalyse pamato įvairių patiekalų ir grįžę nori patys pamėginti juos pasigaminti. Kai kuriems patiekalams reikia ypatingų, specifinių produktų, tačiau kitiems užtenka ir tų, kuriuos galima rasti kiekvieno lietuvio virtuvėje – reikia tik žinoti, ką su jais daryti", – kalbėjo "Gourmet krautuvėlės" direktorius Tadas Ivanauskas.
"Gourmet krautuvėlėje" gausu įvairiausių produktų, kurių nerasite kitose parduotuvėse: itališki, prancūziški sūriai, mėsos gaminiai, džemai, konservuotos daržovės, desertai... Viskas atrodo labai skaniai ir egzotiškai. Tiesa, gana brangu. Tačiau T.Ivanauskas džiaugiasi, kad daugelis klientų – tikri gurmanai, suprantantys, už ką verta mokėti pinigus.
"Ir tai nereiškia, kad pas mus perka tik piniguočiai. Turime klientų net studentų. Jie gali per mėnesį nusipirkti butelį vyno, bet gero, užuot kasdien gėrę "Šaltupį". Jie yra tikrieji gurmanai, o ne tie, kurie pinigų visai neskaičiuoja. Jei suprastėja tokių žmonių finansinė padėtis, jie greitai randa kitokią nišą, o tie, kurie tikrai sugeba mėgautis maistu, išlieka", – kalbėjo T.Ivanauskas.
Vis dėlto tie, kuriems kainos tokiose krautuvėlėse pernelyg didelės, gali čia apsilankyti ir pasisemti idėjų. "Pavyzdžiui, prancūzai šampaną užkanda šaldytais vaisiais. Jie turi specialų šventinį kokteilį: į šampaną įdeda šaldytą braškę. Uoga atšaldo gėrimą ir yra užkandis. Lietuviams to atrodo mažoka, bet Naujuosius metus juk dažniausiai pasitinkame jau po vakarienės", – juokėsi krautuvėlės direktorius.
Naujausi komentarai