Vaikų sukonstruotas robotas pristato sostinę užsieniečiams

  • Teksto dydis:

Šiomis dienomis Berlyne vykstančioje turizmo parodoje „ITB“ vokiečių turistus į Vilnių padeda kviesti sostinės vaikų sukonstruotas robotas.

Iš LEGO detalių sukurtas žaismingas robotas ne tik kalba vokiškai, bet ir vaišina Vilniaus stendo lankytojus saldumynais. Vokiškai kalbėti išmokytą robotą specialiai šiai parodai iš LEGO detalių sukūrė sostinės „Robotikos akademijoje“ besimokantys vaikai.

„Vilnius – svetingas, inovatyvus ir jaunatviškas miestas. Tokią žinią vienai svarbiausių mūsų tikslinių rinkų – Vokietijai – padeda perduoti žaismingas robotas, sukurtas talentingų Vilniaus vaikų“, - sakė sostinės turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė. Vilniaus miestas prisistato Berlyne kovo 7 – 11 dienomis vykstančioje turizmo parodoje „ITB“. Viena didžiausių turizmo parodų pasaulyje kasmet sulaukia itin daug turizmo specialistų ir lankytojų dėmesio.

Į parodą robotas atvyko gerai atlikęs namų darbus – naujasis „darbuotojas“ kalba vokiškai, padeda atlikti lankytojų apklausas bei kviečia turistus sužinoti daugiau apie Vilnių. Lankytojai domisi naujuoju darbuotoju, stebisi bei džiaugiasi gavę iš jo saldainių. Didžiausio lankytojų srauto ir dėmesio laukiama savaitgalį, kai parodą lankys ne tik profesionalai, bet ir paprasti berlyniečiai, keliautojai su šeimomis.

„Vilnius, palyginti su kitomis Europos sostinėmis, pirmauja pagal vaikų, konstruojančių robotus, skaičių. Labai didžiuojamės, kad prisidedame prie inovatyvios ir progresyvios jaunosios kartos ugdymo. Po 5-10 metų laukiama didelio technologinių startuolių kūrimo bumo, o šioje srityje ypač pravers konstravimo įgūdžiai. „Robotikos akademijos“ vaikai užaugę jau mokės spręsti problemas bei kurti inovatyvius sprendimus. Džiaugiamės, kad šio roboto pagalba mūsų vaikai turi realią galimybę prisidėti prie Vilniaus vardo garsinimo“, – sako „Robotikos akademijos“ bendraturtis Kristijonas Vasiliauskas.

Naujieji Vilniaus maršrutai turistams, 2018-ųjų turizmo naujienos, įdomiausi Vilniuje vykstantys renginiai ir kita aktuali informacija apie sostinę nuolat pristatoma tarptautinėse turizmo parodose. Šiais metais jau aplankyta Norvegijos paroda „Reiseliv“, Suomijos turizmo paroda „Matka“, Latvijos „Balttour“, Estijos „Tourest“, Izraelio „IMTM“, Lenkijos „Tour Salon“, Vokietijos „fr.e.e“, Jungtinės Karalystės „The Telegraph Travel Show“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių