V. Miškinis: RST terorizuoja Vilniaus rajono gyventojus

Pasak Valstybinės energetikos inspekcijos vadovo Vytauto Miškinio, šiuo metu padaugėjo Vilniaus rajono gyventojų skundų dėl nutraukto elektros tiekimo. RST veiksmus, kai už kelių dešimčių litų skolą mokiems gyventojams atjungiama elektra, jis vadina „terorizmu“. Taip elgtis esą leidžia šiuo metu prieš vartotojų interesus nukreipti įstatymai.

V. Miškinis dėl susiklosčiusios padėties kaltina ir Vilniaus elektros tinklų direktorių Vilgilijų Žukauską, rašo Lrt.lt.

Pasak „Rytų skirstomųjų tinklų“ (RST) atstovės spaudai Editos Sirutienės, tokie kaltinimai – nepagrįsti, nes RST tikslas – tiekti, o ne nutraukti elektros energijos tiekimą vartotojams.

„Tinklo direktorius nesusijęs su skolomis. Tikrai ne. [...] už suvartotą elektros energiją, kai yra atjungiama elektra už neatsiskaitymus, tikrai ne (atsakingas – red. past.) V. Žukauskas“, – sakė RST atstovė spaudai.

Su RST savivale prieš kelias savaites susidūrusi buvusi Valdo Adamkaus patarėja I. Vaišvilaitė teigė buvusi šokiruota.

„Balandžio 28 d. vakare grįžusi į namus supratau, kad man yra išjungta elektra. Mano butas turi atskirą skydinę, o ten radau įdėtą tipinį laišką. Buvo parašyta, kad turiu sumokėti prijungimo mokestį, o mano skola nebuvo nurodyta. Kai pranešiau, kad sumokėjau, man buvo pasakyta, kad elektrą įjungs per penkias darbo dienas“, – pasakojo Europos humanitariniame universitete dirbanti I. Vaišvilaitė.

Ji teigė, kad ją šokiravo faktas, jog apie gresiančias sankcijas net nebuvo pranešta. Be to, moters teigimu, už elektrą buvo sumokėta prieš kelias savaites.

I. Vaišvilaitė sakė, kad nebuvo gavusi jokio įspėjamojo pranešimo apie atjungiamą elektros energiją, nors RST teigė, kad laišką išsiuntė registruotu paštu. Tiesa, elektros energija, pasak RST darbuotojų, buvo atjungta negavus patvirtinimo, kad registruotas laiškas įteiktas.

VEI vadovas V. Miškinis esamą situaciją vadino „asmeniniu Virgilijaus Žukausko teroru“.

„Inspekcija pastoviai gauna skundus, jog terorizuojami žmonės, kurie visiškai tvarkingai, sistemingai moka, kurie nepastebėjo, kad kainą pakėlė 0,1 ct ir per pusmetį susidaro kokių 60 litų nepriemoka arba kiti, išvažiavę į užsienį, sąskaitas apmoka internetu, nepažiūrėję į skaitliuką“, – pasakojo jis.

„Ateina mergelė iš RST, pažiūri, kad yra skirtumas ir prasideda teroras. Kitaip to negaliu pavadinti: Būtent tik RST ir tik Vilniaus tinklų teroras“, – įsitikinęs V. Miškinis.

Pasak jo, tokių atvejų padaugėjo tik Vilniaus rajone.


Šiame straipsnyje: RST

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių