V. Čmilytė-Nielsen: neduodama leidimo mitingui savivaldybė be reikalo sukėlė aistras

  • Teksto dydis:

Neduodama leidimo mitinguoti prie Seimo sostinės savivaldybė be reikalo sukėlė aistras, sako parlamento pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Jos teigimu, kiekvienas pilietis turi teisę išsakyti savo poziciją, pateikti reikalavimus politikams, mitinguoti.

„Tai vienas esminių liberalios demokratijos principų, jį reikia gerbti. Todėl, manau, Vilniaus savivaldybė be reikalo sukėlė aistras“, – savo paskyroje „Facebook“ teigia parlamento vadovė.

Kita vertus, ji pabrėžė, kad piliečiai privalo gerbti įstatymus ir jų laikytis.

„Tai, ką daro šeimų gynėjais prisistatantys mitinguotojai, nedaro jiems garbės“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Sulaukiau klausimo, ar išeisiu pakalbėti. Savo poziciją dėl reikalavimų jau išsakiau po renginio Vingio parke. Ji nepasikeitė“, – pridūrė ji.

Anksčiau Seimo pirmininkė yra minėjusi, kad protestuotojai reikalauja atsisakyti per Seimo rinkimus duotų pažadų – įteisinti partnerystę, ratifikuoti Stambulo konvenciją, priimti Tautinių mažumų įstatymą ir pan.

Prie Seimo ir Vyriausybės dvi dienas vyksta protesto akcija dėl valdančiųjų vykdomos šeimos, sveikatos politikos.

„Didžiojo šeimų gynimo maršo“ organizatoriai prašė Vilniaus miesto savivaldybės leidimo surengti trijų dienų mitingą, bet jo negavo, todėl protestuotojai stengiasi būriuotis grupelėmis po 15 žmonių. Mat protestui iki 15 žmonių leidimo nereikia.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius sakė, kad leidimas renginiui neišduotas, nes tai yra „politinis festivalis“, o jo dalyviai, kaip parodė pirmasis renginys, nesilaiko karantino reikalavimų.

Antradienį ir trečiadienį policija fiksavo keletą teisės pažeidimų tarp protesto dalyvių. Pradėta teisena ir dėl Susirinkimų įstatymo pažeidimo.

Gegužės 15 dieną Vilniuje, Vingio parke, vyko „Didysis šeimos gynimo maršas“, jame  dalyvavo apie 10 tūkst. žmonių, siekiančių išreikšti protestą prieš Stambulo konvenciją ir kitas iniciatyvas, jų teigimu, nukreiptas prieš tradicinę šeimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė ir tiesa

Nuomonė ir tiesa portretas
Kaip gali visuomenei kažkokias nuostatas, nuomones, išvadas diktuoti degradavusioji, kelių vyrų nudrengta, nutarkuota ir vaikų nuo skirtingų vyrų užsiveisusi bei jų net neauginanti? Kas bendro su Lietuva, išskyrus tai, kad kažkiek laiko čia gyvena? Kažkokia srutų spalvos akių pakaba be jokių moteriškumo požymių, išdžiūvusi, sausa šaka... susenusi, nudėvėta, ištręšusi... marionetė. Kodėl tokias stato į atsakingus postus? Kokia gėda valstybei. Tai nuomonė. Individas šis kelia šleikštulį.

Aistros ir Pinigėliai

Aistros ir Pinigėliai portretas
Kuo daugiau provokuos šeimas, tuo daugiau pinigėlių užsidirbs Šikašiaus komanda.

LŽVP

LŽVP portretas
Jūsų Šimačius nesuteik ne savivaldybė....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių