Už Buivydiškių dvarą aukcione pasiūlyta per 0,6 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Neskelbiamas pirkėjas už netoli Vilniaus esančius istorinius Buivydiškių dvaro rūmus aukcione pasiūlė 648 tūkst. eurų, antradienį pranešė Turto bankas.

Dvaro rūmai su pagalbiniais statiniais ir beveik 4 hektarų žemės sklypo nuomos teise aukcione buvo parduodami už 155 tūkst. eurų pradinę kainą. Aukcione varžėsi 21 dalyvis.

Dalį už pardavimą gautos sumos numatoma skirti valstybės turto atnaujinimui, dalį – pervesti į valstybės biudžetą.

Už devynių kilometrų nuo Vilniaus esantis dvaras pastatytas ant dirbtinai supiltos kalvos nedidelėje saloje, kurią supa Sudervės upelio tvenkiniai bei trys kanalai.

Anot Turto banko, Buivydiškių dvaras pirmą kartą rašytiniuose šaltiniuose paminėtas 1593 metais, kurį laiką priklausė Lietuvos didikų Radvilų giminei, vėliau pakeitė kelis šeimininkus.

Sovietmečiu dvare veikė Buivydiškių tarybinis ūkis bei žemės ūkio technikumas, o Lietuvai atgavus nepriklausomybę – Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto padalinys bei pagrindinė mokykla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Įdomu

To Įdomu portretas
Tai ko nepirkai uz 1 eura, mulki? Maziau pezek, daugiau dirbk! As tavo vietoje jau buciau laimejes uz 1 eura.

senis

senis portretas
tai kad namukai tokios kainos.

Įdomu

Įdomu portretas
O kodėl ne už 1 eurą? Vilniaus mieste gatavą pastatą su visa reikiama infrastruktūra parduoda už 1 eurą, o griuvėsius Buivydiškėse - už 0,6 mln. Juk kiek lėšų prireiks restauravimui.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių