Turto bankas svarsto rengti Lukiškių kalėjimo architektūros dirbtuves

  • Teksto dydis:

Valstybės nekilnojamąjį turtą valdantis Turto bankas svarsto galimybę rengti nebeveikiančio Lukiškių kalėjimo teritorijos architektūros dirbtuves.

BNS žiniomis, bankas informavo potencialius jų organizatorius apie planuojamą konkursą ir pakvietė juos teikti pastabas ir pasiūlymus.

Pasak Turto banko Komunikacijos vadovo Tomo Bagdono, dirbtuvių organizatoriaus atranką ketinama skelbti lapkritį.

„Lukiškių kalėjimo architektūros dirbtuvės yra viena iš idėjų, kaip būtų galima gauti pasiūlymus dėl šios teritorijos tinkamiausio įveiklinimo, tačiau vėlgi – tai tik viena iš svarstomų alternatyvų. Planuojama, kad konkurso sąlygos bus parengtos ir suderintos per spalį, o pats konkursas bus paskelbtas lapkritį“, – BNS sakė jis.

Anot T. Bagdono, šiuo metu derinamos ir teritorijos galimybių studijos konkurso sąlygos.

Liepos pabaigoje Vyriausybė pavedė Turto bankui iki 2020 metų kovo išsiaiškinti, kam pritaikyti apie 2 hektarų ploto uždaryto Lukiškių kalėjimo teritoriją sostinės centre.

Iš Lukiškių kalėjimo paskutiniai suimtieji ir nuteistieji išvežti birželio pabaigoje. Iš viso nuo sausio pradžios iš čia iškelta beveik 600 asmenų.

Liepą politikai, verslininkai ir visuomenininkai svarstė, kad atlaisvintose patalpose galėtų atsirasti startuolių centras, kultūrinė erdvė, viešbutis ar būtų įkurtas turistinis objektas.

Politikai yra svarstę patalpas atiduoti Vilniaus savivaldybei ar Turto bankui, kad šis galėtų jas parduoti ar nuomoti privačiam verslui. Galimybes veikti šioje teritorijoje gali sunkinti tai, kad pastatų kompleksas yra įtrauktas į kultūros vertybių registrą.

Šalia komplekso yra nemažai valstybės institucijų – Aukščiausiasis Teismas, Finansų ir Užsienio reikalų ministerijos, Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geriausiai

geriausiai portretas
tiktu viesbuciui tai turistu neatsispirtumet kieme 1A irengti parduotuves kituose kambarius o katalikams panaudoti koplycia ir daug pertvarkos nereiketu tik vidine apdaila ir baldai su visa struktura viesbuciui........

Ka

Ka portretas
cia pezat, turto bankas jau pardave teritorija avuliui, tam gnidai, cia bus butai....

rms

rms portretas
nugi ta pabaisa su zeme sulygint reikia! o jo vietoj geriau namu pristatykit...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių