Susitarimas patvirtintas: „Barclays“ iškelia per 460 darbo vietų

Lietuvoje veikiantis „Barclays“ operacijų centras ir technologijų bendrovė „HCL Technologies“ (HCL) pranešė, kad užbaigta priežiūros institucijų peržiūra ir pasirašytas sandoris.

Remdamasis pasirašytu susitarimu, „Barclays“ operacijų centras Lietuvoje (BGOL) pradeda daugiau kaip 460 darbo vietų perkėlimą į HCL. Planuojama, kad šis procesas bus užbaigtas iki balandžio 1 dienos.

Kaip buvo skelbta praėjusių metų gruodžio pradžioje, HCL tapo „Barclays“ IT infrastruktūros paslaugų partnere, su kuria bendrovė pradeda bendradarbiauti pasauliniu mastu, išskirtinį dėmesį skiriant skaitmeninių darbo vietų sprendimams.

Lietuvai šis strateginis kompanijų bendradarbiavimas reiškia naujų technologijų centrų eros pradžią, teigiama pranešime. HCL, pasitelkdama reikšmingas investicijas į dirbtinį intelektą ir automatizavimą, planuoja pakeisti vartotojų patirtį daugiau nei 80-čiai tūkstančių „Barclays“ darbuotojų 26 šalyse. Kompanija taip pat teiks „Barclays” mainframe (pagrindinių kompiuterių. - ELTA) technologijų paslaugas.

„Kelerius metus glaudžiai bendradarbiaudami su šia kompanija, įsitikinome, kad mus vienija bendros vertybės, darbo aplinka ir kultūra. Esame įsitikinę, kad darbuotojų perkėlimas vyks sklandžiai ir jie šioje įmonėje galės siekti tolimesnių karjeros tikslų“, - pranešime sako „Barclays“ operacijų centro Lietuvoje vadovo Mariano Andrade Gonzalezas.

M. A. Gonzalezo teigimu, perkeltiems darbuotojams bus užtikrintos sąlygos tęsti darbą tose pačiose pozicijose. Darbuotojams, nusprendusiems nepereiti į HCL, pagal šiuo metu galiojančius įstatymus bus pasiūlytos išeitinės kompensacijos.

Pasaulyje pirmaujanti technologijų bendrovė „HCL Technologies“ Lietuvą vertina kaip patrauklią investicijoms šalį, pasižyminčią talentingais IT srities darbuotojais. Įmonės finansinių technologijų paslaugų centrų vadovo Rahulo Singho nuomone, susitarimas su „Barclays“ padės sustiprinti įmonės pozicijas visoje Europoje.

„Pagrindinis mūsų tikslas per ateinančius kelis mėnesius - sklandus darbuotojų perkėlimo procesas. Norime užtikrinti, kad kiekvienas darbuotojas kuo greičiau pasijustų komandos nariu ir savo kompetencijomis prisidėtų prie HCL kuriamos naujos technologijų centrų eros Lietuvoje“, - teigia R. Singhas.

ELTA primena, kad pernai gruodį pranešta, jog BGOL stabdo veiklą ir ketina perkelti apie 460 darbo vietų į bendrovę HCL. Likusios darbo vietos bus naikinamos, pasiūlant išeitines kompensacijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kodėl VISKAS prie ko 'konservai' buvo prisilietę niekais virsta?

Ba taip

Ba taip portretas
Va taip vygdomas jacgues attali planas visus grynus pinigus perkelti i skaimenine erdve nes doleris braska o internetineje erdveje jus nesusigaudysit kas braska
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių