Startuoja pirmoji „Sitecore“ programavimo akademija: iškart siūlys darbo vietas

  • Teksto dydis:

Gegužės 13 dieną Lietuvoje startuoja pirmoji „Sitecore“ programavimo akademija, kurioje bus ruošiami šios sistemos specialistai, o geriausiems bus siūlomas darbas Olandijos informacinių technologijų (IT) bendrovėje „Macaw“. Organizatoriai sako, kad tai pirmoji tokio tipo akademija visoje Rytų Europoje.

„Macaw“ vadovas Williamas van der Pijlas sako, kad Lietuva jau netolimoje ateityje gali tapti svarbia „Sitecore“ technologijos šalimi.

„Tikime, kad Lietuva gali tapti svarbia „Sitecore“ specialistų ugdymo vieta. Tam jūsų šalis turi visas galimybes – gabius IT specialistus, puikią infrastruktūrą ir aukštąsias mokyklas“, – teigia „Macaw“ vadovas.

„Macaw“ padalinio Lietuvoje vadovė Goda Šniokaitė sako, kad akademija truks 2 savaites, o daliai pabaigusiųjų bus siūloma praktika įmonėje bei tolimesnės karjeros galimybės.

„Daliai baigusiųjų pasiūlysime atlikti 2 mėnesių praktiką mūsų bendrovėje dirbant su „Sitecore“ projektais. Tuomet tikimės įdarbinti bent 6 specialistus“, – teigia G. Šniokaitė.

Pašnekovė sako, kad norintieji dalyvauti akademijoje turi turėti tam tikras bazines žinias: „Kiekvienas norintis dalyvauti akademijoje turi atitikti kelis reikalavimus. Svarbiausias, kad turėtų bazines „C#“ programavimo kalbos žinias ir būtų mokęsis arba dirbęs su informacinėmis technologijomis. Tuomet per 2 savaites akademijos dalyviams bus suteiktos papildomos žinios apie „Sitecore“, apie su tuo susijusias technologijas“.

G. Šniokaitės teigimu, pirmojoje akademijoje dalyvaus 20 studentų: „Pirmojoje akademijoje dalyvaus 20 studentų, iš kurių 10 pasiūlysime toliau tęsti praktiką mūsų įmonėje, o vėliau bent 6 pasiūlysime darbo vietas. Mūsų įmonės tikslas  –per artimiausius 5 metus Lietuvoje turėti bent pusšimtį „Sitecore“ specialistų“.

2001-aisiais Danijoje įkurta bendrovė „Sitecore“ buvo viena pirmųjų, pradėjusių siūlyti inovatyvius sprendimus internetinėms svetainėms. Vos per kelerius metus įmonė tapo viena žinomiausių visame pasaulyje, o jos sprendimus pradėjo naudoti didžiosios korporacijos. Tačiau Lietuvoje šios sistemos specialistų nėra daug, o mūsų šalyje besikuriančios tarptautinės bendrovės ieško vis daugiau šių specialistų. W. van der Pijlas sako, kad „Sitecore“ yra perspektyvi technologija ir ją išmanantys specialistai be darbo tikrai neliks.

„Sitecore“ yra paklausi. Mes jaučiama didelį specialistų stygių, todėl tikrai galiu pasakyti, kad kiekvienas išmanantis šią technologiją be darbo tikrai neliks. Tai yra plačiai naudojama sistema Vakarų Europoje, Skandinavijoje ir Amerikoje“, – teigia W. van der Pijlas.

Williamas van der Pijlas. „Sitecore“ nuotr.

Gaus „Sitecore“ sertifikatus

Olandijos bendrovės vadovas sako, kad kiekvienas akademiją baigęs dalyvis turės galimybę išsilaikyti „Sitecore“ programavimo sertifikatą, kuris yra pripažįstamas visame pasaulyje.

„Šios akademijos viena didžiausių verčių – galimybė išsilaikyti „Sitecore“ programavimo sertifikatą, kuris įrodo, kad konkretus žmogus yra „Sitecore“ programuotojas. Šis diplomas yra plačiai paplitęs ir pripažįstamas visame pasaulyje, mes savo darbuotojus raginame išsilaikyti šiuos sertifikatus, nes matome tame prasmę“, – teigia W. van der Pijlas.

Daugiau informacijos apie „Sitecore“ akademiją ir registracijos formą galima rasti svetainėje www.sitecoreakademija.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių