Sovietinių skulptūrų nukėlimą Vilniuje Rusijos ambasada vadina barbarišku pasityčiojimu

Antradienį pradėtą sovietinių skulptūrų sostinės Antakalnio kapinėse nukėlimą Vilniuje Rusijos ambasada vadina „barbarišku pasityčiojimu“ ir ragina tarptautines institucijas įvertinti šiuos savivaldybės veiksmus.

Ambasada pareiškė, kad šis veiksmas yra „įnirtingo Lietuvos valdžios siekio sugriauti didvyrių, kurie savo gyvybės kaina išlaisvino Lietuvą ir Europą nuo nacizmo, atminimą kulminacija“.

„Toks barbariškas pasityčiojimas iš žuvusiųjų kiekvienam normaliam žmogui sukelia tik gilios paniekos jausmą ir pagrįstą pasipiktinimą“, – skelbia ambasada.

Šešios sovietų kariams skirtos stelos pradėtos ardyti antradienį, nepaisant Jungtinių Tautų (JT) Žmogaus teisių komiteto pritaikytos laikinosios apsaugos. Planuojama skulptūras demontuoti ir išvežti savaitės pabaigoje arba kitos savaitės pradžioje.

Sprendimą nepaisant draudimo nukelti skulptūras Teisingumo ministerija ir savivaldybė argumentuoja tuo, jog JT komitetas buvo suklaidintas į jį besikreipusių asmenų argumentų, neva monumentas bus išniekintas, o šalia esantys palaikai perlaidoti. To, pasak institucijų, neketinama daryti.

„Kviečiame tarptautines ir visuomenines organizacijas įvertinti tokį demonstratyvų JT organo sprendimų nepaisymą“, – reaguodama į tai paragino Rusijos ambasada.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius pabrėžė, kad tai yra „sovietinės ideologijos simbolis, nieko bendro neturintis su kapais“, ir jis nukeliamas „teisėtai ir pagrįstai“.

Savivaldybė nukeltas skulptūras žada perduoti Lietuvos nacionaliniam muziejui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sitie ,,osvoboditeliu,,

sitie ,,osvoboditeliu,, portretas
atstovai rusu ambasadoje puikiai suvokia , kad Lietuva buvo okupuota rusijos ir kuri vykde lietuviu genocida, bet jie gi bijo savo putkino.....

tu pindosai litvinai

tu pindosai litvinai portretas
trolis fufaike ?

pindosai litvinai

pindosai litvinai portretas
kodėl Wilno ne Lenkijoj? Ten kur Punskas, Suvalkai?Papaskokit, litvinai, kaip prišiktais triusikais atmušėt.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių