Sostinės kiemuose baigiamas valyti smėlis ir dulkės

  • Teksto dydis:

Pavasariniai teritorijų valymo darbai Vilniuje pasiekė finišo tiesiąją. Iki šios savaitės pabaigos planuojama užbaigti kiemų tvarkymą – surinkti smėlį nuo pėsčiųjų takų, važiuojamosios dalies, sugrėbti šiukšles iš kiemų vejos.

Po žiemos miesto tvarkymo įmonės jau surinko beveik 9000 tonų smėlio.

Pėsčiųjų ir dviračių takų, kiemų ir pagalbinių kelio juostų švara rūpinasi 5 įmonės, dirbančios joms priskirtose seniūnijose. Valymui pasitelkiama 14 vakuuminių mašinų, 20 traktorių, daugiau nei kelios dešimtys motoblokų ir savivarčių, rankinė valymo technika.

„Per žiemą ne tik gatvėse, bet ir daugiabučių kiemuose susikaupia nemažai smėlio ir dulkių, dėl to mūsų aplinkoje padaugėja kietųjų dalelių. Kad oras būtų švaresnis, svarbu kruopščiai šias sankaupas pašalinti. Darbus įmonės planuoja užbaigti iki šios savaitės pabaigos, o iki kito šaltojo sezono kiemai bus valomi pagal poreikį“, – sako Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus vedėjas Gintautas Runovičius.

Už kiemų, kurių sklypai suformuoti, priežiūrą ir tvarkymąsi atsakingi patys gyventojai, taip pat ir su soduose esančiomis gatvėmis – jas tvarko patys gyventojai. Miestas prižiūri tik miesto gatves.

Gatvių tvarkymo progresą ir tai, kas atsakingas už konkrečios gyvenamosios teritorijos švarą, sostinės gyventojai gali patogiai stebėti / pasitikrinti prižiūrimų gatvių žemėlapyje.

Apie netinkamai išvalytus kiemus prašome pranešti seniūnijoms, savivaldybės specialistams el. paštu savivaldybe@vilnius.lt arba trumpuoju telefono numeriu 1664.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O  portretas
Kada Kaunas issivalys nuo gatviu dulkiu?!

Ernestas.

Ernestas. portretas
Meluoja. Lietuvos Respublikos karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos Kauno teisėsauga, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys.

o

o portretas
sikasiaus susikta lukiskiu aikste ar baigiat valyt ar sis paliko ja lgbt pridurkams kapanotis socbomz u palaistytam /pliaze tualetiniu kvapeliu kuri galima palygint su Klaipedos grigeo smarve ?'''
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių