Sostinės Kareivių gatvėje – naujas dviračių takas

  • Teksto dydis:

Palei Kareivių gatvę, tarp Kareivių ir Žirmūnų gatvių sankryžos, nusidriekė naujas beveik kilometro ilgio dviračių takas, informavo Vilniaus savivaldybė.

Šioje tako atkarpoje paklotas raudonas asfaltas, įrengtas naujas dviračių tako apšvietimas, šaligatviai, atliktas ženklinimas. Naujas raudono asfalto takas tapo taip reikalinga jungtis su Eurovelo taku palei Nerį, kurį jau spėjo pamėgti daugelis dviratininkų. Tako įrengimui savivaldybė skyrė apie 250 tūkst. eurų.

„Vilnius kasmet skiria vis daugiau investicijų ir dėmesio dviratininkams. Dviratis tapo patogia susisiekimo alternatyva mieste. Kaip ir planuota, šiemet sostinėje nutiesta beveik 20 km dviračių takų įvairiose sostinės seniūnijose, o per artimiausius metus Žirmūnų rajone ir kitose miesto vietose atsiras svarbios jungtys, kuriomis bus galima saugiai ir patogiai dviračiu pasiekti Eurovelo trasą, vedančią į miesto centrą ar nuvykti į Vingio parką“, – sako Vytautas Mitalas, Vilniaus vicemeras.

Kitąmet bus baigtas tiesti naujas daugiau kaip kilometro ilgio dviračių ir pėsčiųjų takas Žirmūnų gatvėje, nuo Šilo tilto link Kareivių gatvės, o rekonstruojant Kareivių – Verkių gatvių sankryžą taip pat bus nutiestas naujas daugiau kaip pusės kilometro ilgio dviračių takas ir įrengtas šaligatvis. Naujas takas susijungs su dviračių taku, einančiu palei Verkių gatvę.

Vilnius kasmet skiria vis daugiau investicijų ir dėmesio dviratininkams. Dviratis tapo patogia susisiekimo alternatyva mieste.

„Džiaugiamės, kad Kareivių gatvėje nusidriekė naujas dviračių takas. Tikimės, kad tai tik gera pradžia ir Žirmūnų seniūnijoje bus nutiestas ne vienas takas, kuris bus integruotas į bendrą miesto susisiekimo sistemą,“ – teigia žirmūnietis Aleksandr Minkevičius. 

Artimiausiu metu planuojama tiesti daugiau kaip 20 km jungčių – Neries krantinėse ir palei Vilnią, Pilaitės pr., „Žirmūnų trikampyje“ – Žirmūnų, Minties ir Tuskulėnų gatvėse, Šiaurinėje miesto teritorijoje – Neries Senvagės teritorijoje bei palei Linkmenų g., Giedraičių, Kareivių bei Žirmūnų gatvėse. Darbai bus planuojami Žalgirio, Rinktinės, Apkasų, Širvintų, Kernavės gatvėse. Dviračių takai taip pat projektuojami Šiaurinėje, Ukmergės, Erfurto, Algirdo, Geležinkelio, Dariaus ir Girėno gatvėse Balsių, Ragučio gatvėse ir kitur.

Pernai visame mieste įrengta daugiau kaip 1 tūkst. 800 naujų dviračių stovų, prie kurių galima saugiai prirakinti dviračius. Skaičiuojama, kad bendros investicijos į dviračių ir dalies pėsčiųjų infrastruktūros gerinimą šiemet sieks apie 7 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to >

to > portretas
pats tu durnius!

Simasius > beje

Simasius > beje portretas
Durniau tu, po tiek metu bus kitas meras, kiti pederastai rengs paradus ir kitus paminklus nuimines.

beje

beje portretas
beje juk darot nekokybiskai! nepasalinat medziu saknu,kurios laikui einant iskelia asfalta ir tampa kupstais...beto dedat per plona asfalto sluoksni,kuris suskilineja...jai darot tai darykit desimtmeciams o ne vieniems metams!!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių