Vilniaus maratono nugalėtojais tapo vyras ir žmona iš Ukrainos

15-ojo tarptautinio Vilniaus maratono nugalėtojais sekmadienį tapo ukrainiečiai vyras ir žmona Bogdanas ir Natalija Semenovyčiai.

Bogdanas Semenovyčius 42 km 195 m distanciją įveikė per 2 val. 24 min. 22 sek.

Antrąją vietą užėmė kitas ukrainietis Tarasas Salo (2 val. 25 min. 13 sek.), trečiąją - baltarusis Dmitrijus Grigorjevas (2:25.13).

Maratono nugalėtojas B. Semenovyčius, iškovojęs pergalę antrame maratone savo karjeroje, po finišo teigė esąs pavargęs, bet labai laimingas.

„Galbūt tik iš šalies atrodė, kad bėgu lengvai. Taip nebuvo, nes trasa Vilniuje yra gana sudėtinga. Joje vis dar nemažai pakilimų ir nusileidimų. Iš tikro labai džiaugiuosi, kad man pavyko tapti šių varžybų nugalėtoju, o dabar dar labiau jaudinsiuosi dėl savo žmonos, kuri šiuo metu pirmauja moterų bėgime“, - sakė B. Semenovyčius.

Greičiausias iš lietuvių Lukas Gaigalas (2:42.53) finišavo penktas. Šeštas liko šeštadienį savo vestuves atšventęs Vilius Aleliūnas (2:44.13), septintas - Andrius Preibys (2:43.56). Jie išsidalino Lietuvos maratono čempionato medalius.

 

 

N. Semenovyč maratono distanciją įveikė per 2 val. 47 min. 54 sek. Tarp visų dalyvių jos laikas yra aštuntas.

Antra tarp moterų finišavo Lietuvos čempione tapusi Lina Kiriliuk (2:50.27), trečia - baltarusė Alena Šumik (2:59.26).

Kiek anksčiau pasibaigusio pusmaratonio bėgimo nugalėtojais tapo lietuvis Valdas Dopolskas ir ukrainietė Oksana Raita.

Tarp vyrų greičiausias buvęs V. Dopolskas finišavo per 1 val. 7 min. 32 sek. ir beveik minute aplenkė antrojoje vietoje likusį latvį Dmitrijų Serjoginą (1:08.30). Trečias liko Lukas Tarasevičius (1:12.12).

V. Dopolskas pusės maratono trasoje Vilniuje buvo greičiausias ir 2015 bei 2016 metais.

Moterų pusės maratono bėgimo nugalėtojos titulas šiais metais atiteko Ukrainos sportininkei O. Raitai (1:17.22). Antra finišavo Loreta Kančytė (1:18.08), trečia - Remalda Kergytė-Dauskudienė (1:21.13).

Maratono trasą šiais metais pasiryžo įveikti 984 bėgikai, pusės maratono distanciją pasirinko 2088 sportininkai.

10 km bėgime greičiausi buvo Milda Eimontė ir Justinas Beržanskis.

Bene tituluočiausia 10 km bėgimo dalyvė - Lietuvos olimpietė Vaida Žūsinaitė, kuriai iki šiol priklauso ir maratono Vilniuje moterų rekordas. 2014 metais 42 km 195 m distanciją čia ji įveikė per 2 val. 43 min. 13 sek. Šiemet 10 km distanciją V. Žūsinaitė pasirinko dėl įtempto varžybų grafiko.

Visgi 10 km bėgime V. Žūsinaitei (36.54) nepavyko iškovoti pergalės. Ją kiek daugiau nei puse minutės aplenkė Milda Eimontė (36.21). Trečioji vieta atiteko Eglei Balčiūnaitei (38.13).

Vyrų bėgime greičiausias buvo J. Beržanskis (32.05). Antras finišavo Didžiosios Britanijos bėgikas Thomas Cornthwaite'as (32.41) ir Joną Stankevičių (34.51).

Daugiau nei 8 valandas vykęs Vilniaus maratonas baigėsi Moksleivių ir studentų iššūkių bėgimu ir nugalėtojų apdovanojimu.

Šiemet įsteigta komandų taurė atiteko „Vestos ir Viliaus gyvenimo maratono komandai“. Įdomu tai, kad visi šios komandos nariai dar vakar šoko Vestos Ambrazaitės ir Viliaus Aleliūno vestuvės.

Tradiciškai didžiausią būrį bėgikų - šiais metais 988 - prie starto linijos išrikiavo „Danske Bank“. Prizai atiteko ir kitoms gausų sportininkų būrį sukvietusioms bendrovėms ir organizacijoms - „Top Exchange“, SEB ir Lietuvos bankams. Tarp valstybės institucijų sportininkų gausa taip pat išsiskyrė ir Krašto apsaugos ministerija, kurios ekipai atiteko Seimo įsteigta taurė

Ypatingų maratono dalyvių ir svečių ovacijų susilaukė ir Rimanto Kaukėno paramos grupės suburta ekipa, kurioje galima buvo išvysti ne vieną krepšinio aikštelėje ar scenoje dažnai matomą veidą.

VšĮ „Tarptautiniai maratonai“ vadovas Darius Valavičius džiaugėsi įvykusia švente.

„Manau, kad ši bėgimo šventė paliko įspūdį visiems joje dalyvavusiems ir tiems, kurie tiesiog užsuko palaikyti bėgikų. Noriu padėkoti komandai, be kurios pastangų surengti tokio lygio šventės nebūtų įmanoma, taip pat rėmėjams, partneriams, savanoriams. Mums gi belieka pasistengti, kad kitų metų maratonas Vilniuje būtų dar masiškesnis ir ryškesnis“, - sakė D. Valavičius.

Dalyvauti 10 km bėgime šiemet užsiregistravo 3046 sportininkai, šeimos 4,2 km distancijoje - 3674 dalyviai, o moksleivių ir studentų iššūkių bėgime - net 3750.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Apsirikau,arba ne ten papuoliau.O antri buvo emigrantai iš Sirijos?

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Pirmas finišavo Danske bank prezidentas,po jo Nausėda,Šimašius,Šimonytė, Mačiulis.Finišą visdėlto pasiekė ir E.Masiulis su Karbauskiu bei Veryga su Širinskiene.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių