Sostinėje – mamų su vežimėliais eitynės: pagerbė Ukrainoje žuvusius vaikus

Vilniuje trečiadienį daugiau kaip 80 mamų su vaikais, nešdamos Ukrainos vėliavas, tyliomis eitynėmis išreiškė paramą motinoms Ukrainoje.

Akcijos iniiatorė vilnietė Ieva Matuzienė sakė, kad dėl įvykių Ukrainoje jai „iš skausmo plyšta širdis“.

„Sužinojus naujienas apie Kyjivo priemiesčiuose žiauriai išniekintus, nužudytus vaikus, nekaltus žmones, sunku būti vienai su tuo skausmu, kilo mintis pakviesti mamas išreikšti tą skaudulį ir solidarizuotis“, – BNS sakė I. Matuzienė.

Pasak jos, iniciatyva surengti mamų su vežimėliais eitynes Gedimino prospektu Vilniuje gimė spontaniškai, apie akciją paskelbta per socialinius tinklus.

„Nesitikėjau, kad sulauksiu tiek palaikymo“, – teigė I. Matuzienė.

Daugelis į Nepriklausomybės aikštę atėjusių mamų buvo su mažamečiais vaikais, kūdikiais. Jų vežimėliai buvo papuošti Ukrainos vėliavomis.

„Atėjome paminėti tai, kas atsitiko visai neseniai Bučoje, ir tai, kas išvis vyksta visoje Ukrainoje“, – sakė vilnietė Gerda Bytautienė, į akciją atėjusi su sūnumi Ąžuolu.

Ana Timukienė BNS taip pat teigė eitynėse dalyvaujanti, kad išreikštų palaikymą Ukrainos mamoms ir pagerbtų per karą nužudytus vaikus.

Renginio dalyvės, Katedros aikštėje sustojusios ratu, tylos minute pagerbė Ukrainoje žuvusius vaikus ir jų mamas.

Vasario pabaigoje Rusijai pradėjus karinę invaziją į Ukrainą šioje šalyje nužudyti tūkstančiai civilių žmonių, tarp jų – ir vaikai.


Šiame straipsnyje: mamos su vežimėliaiseitynėsžuvę vaikaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių