Sostinėje įsirengti iškabą trunka vos 10 minučių

  • Teksto dydis:

Nuo pirmadienio gauti leidimą įsirengti iškabą prie biuro Vilniuje paprasta ir trunka vos 10 minučių – tereikia susikurti ją kompiuteriu pagal savivaldybės paruoštus tipinius pavyzdžius, ir leidimas suteikiamas iškart, pranešė Vilniaus savivaldybė.

Patogią paslaugą vilniečiai gali užsisakyti  bet kuriuo paros metu, o iškabos įsirengimo derinimo laikas pagreitėjo 2600 kartų –  nuo vidutiniškai 18 dienų iki vos 10 minučių!

Vilniečiams nebūtina gaišti laiko ir eiti į savivaldybę derinti leidimo projekto – savivaldybė sukūrė naują patogią naudoti informacinę sistemą – http://eleidimai.vilnius.lt, kuri padeda greitai ir lengvai gauti leidimą įsirengti tipinę iškabą prie biuro, neatsitraukus nuo savo kompiuterio. Tereikia pasirinkti vieną iš siūlomų tipinių šablonų, spalvą, dydį, įkelti logotipą, nurodyti darbo laiką ir elektroninis reklamos leidimas bus sugeneruotas. Jeigu kiltų abejonių dėl lentelės tipo, ar kitų neaiškumų, visada galima pasitarti su Miesto plėtros ir/arba Licencijavimo ir Leidimų skyriaus reklamos poskyrio specialistais.

Pernai sostinės savivaldybė išdavė apie 1219 leidimų įrengti išorinę reklamą, šiemet per tą patį laikotarpį – jau 1513. Šių metų pirmųjų trijų ketvirčių duomenimis, užsakant leidimą reklamai įprastu būdu (langelyje savivaldybėje)  vidutiniškai paslauga būdavo suteikiama per 18 kalendorinių dienų. Nuo šiol užsisakant paslaugą informacinėje sistemoje http://eleidimai.vilnius.lt,  gauti leidimą iškabai galima per 5-10 minučių. Tiesa, ant kultūros paveldo objektų įrengiamai iškabai, kaip ir anksčiau, reikės Kultūros paveldo specialistų  pritarimo, todėl paslaugos suteikimo  greitis priklausys nuo trečiosios šalies, tačiau susitarta, jog tai truks ne ilgiau kaip iki 5 darbo dienų. Apie patvirtintą leidimą vilniečiai bus iškart informuoti elektroniniu paštu.

Savivaldybė jau planuoja, kaip supaprastinti dar daugiau paslaugų miestiečiams, susijusių su reklamomis ir iškabomis mieste. Kitų metų pradžioje brokeriai galės taip pat patogiai ir greitai užsisakyti tipines suvienodintas iškabas apie  parduodamą ar nuomojamą nekilnojamąjį turtą mieste. Ateityje panašiu principu galės veikti ir dar daugiau su leidimų išdavimu susijusių paslaugų Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių