Šiais mokslo metais studijos Vilniaus universitete vyks tik nuotoliniu būdu

Vilniaus universiteto Senatas nusprendė, kad iki pavasario semestro pabaigos studijos Vilniaus universitete (VU) vyks tik nuotoliniu būdu.

Tai BNS antradienį patvirtino universiteto rektorius profesorius Rimvydas Petrauskas.

„Tiek darbuotojai, tiek studentai norėjo aiškumo dėl tolimesnės šio semestro eigos. Tiek, kiek mes stebime situaciją ir prognozes, kaip žinia, semestras Vilniaus universitete baigiasi gegužės pabaigoje, tai nėra jokio tikrumo, kad galėtų tas semestras atsinaujinti. Todėl Senate buvo priimtas sprendimas studijas tęsti nuotoliniu būdu“, – BNS antradienį sakė R. Petrauskas.

Anot VU rektoriaus, toks sprendimas ne tik įneš aiškumo dėstytojams bei studentams, bet ir suteiks daugiau laiko jiems pasiruošti likusius mokslo metus tęsti nuotoliniu būdu.

„Sudaromos aiškios taisyklės į priekį. Studentai gali prisiderinti prie to savo gyvenimą, pavyzdžiui, ne vilniečiai gali pažiūrėti, kur jiems patogiau gyventi, ar grįžti namo, ar toliau tęsti nuomą sostinėje“, – kalbėjo R. Petrauskas.

Kaip teigia VU rektorius, šiuo metu bakalauro ar magistro darbus rašantiems studentams bus sudarytos galimybės naudotis universiteto bibliotekos ištekliais.

„Studentai, baigiantys bakalauro ir magistro studijas, gali rašyt užsakymus ir jiems bus išduotos knygos į rankas arba atsiųstos paštu. (...) Kadangi kiekvienas studentas turi savo vadovą, jam taip pat tenka didelė atsakomybė. Jis turės padėti šitose aplinkybėse studentui pabaigti darbą ir atsakingai laiduoti, kad knygos studentui yra būtinos darbui užbaigti“, – kalbėjo profesorius.

Anot R. Petrausko, kol kas nėra svarstoma bakalauro ir magistro darbų gynimus organizuoti nuotoliniu būdu, tačiau jei to prireiktų – problemų nekiltų.

„Galimybė gyvai gintis dar gali atsirasti. Be to, dvi disertacijos jau dabar yra apgintos nuotoliniu būdu, Istorijos fakulteto dekanė Loreta Skurvydaite taip pat išrinkta nuotoliniu būdu, problemų neturėtų kilti“, – teigė VU rektorius.

Siekiant šalyje suvaldyti koronaviruso plitimą nuo kovo 16 dienos Lietuvoje paskelbtas karantinas. Karantino metu neveikia visos kultūros, švietimo, ugdymo įstaigos, draudžiami masiniai renginiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių