Seime gaivinama Vilniaus metro idėja

  • Teksto dydis:

Grupė Seimo narių parengė naują įstatymo projektą, kuriuo siekiama atverti kelią Vilniuje tiesti pirmąją šalyje metro liniją.

Seime įregistruotas Specialusis metropoliteno įgyvendinimo įstatymo projektas, kurį palaiko 37 politikai, ketvirtadienį rašo laikraštis „Lietuvos žinios“.

Parlamentaras Artūras Skardžius teigė, kad dokumentas parengtas anksčiau Seime svarstyto Metropoliteno koncesijos įstatymo pagrindu, jį patobulinus bei atsižvelgiant į prezidentės Dalios Grybauskaitės pastabas.

„Įstatymu norime reglamentuoti metropoliteno veiklą Lietuvoje. Manyčiau, kad tokia transporto rūšis turi visas sąlygas gyvuoti Vilniuje, nes Europoje net ir mažesni miestai, turintys po 120-300 tūkst. gyventojų, turi metro“, - sakė A.Skardžius.

Seimas prieš mėnesį pakluso prezidentės Dalios Grybauskaitės veto ir nepriėmė Metropoliteno koncesijos įstatymo. Prezidentės atstovai teigė, kad atskiras įstatymas tokiems projektams nereikalingas, o išskirtinių sąlygų nustatymas formuoja ydingą praktiką.


Šiame straipsnyje: metroįrengimasVilnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad

Kad portretas
metro atsiperka kai miestas turi daugiau kaip 3 milijonus gyventoju tik per 7-10 metu,o cia jau rezga aferu raizgini pinigams isplauti.

Čiubaka

Čiubaka portretas
Juk vakar rašė, jog Vilniaus ant bankroto ribos. Tai apie kokius čia metro lunatikuoja? Kita vertus jei vadovaujantis požiūriu (Europoje net ir mažesni miestai, turintys po 120-300 tūkst. gyventojų, turi metro), tai Kaunas su Klaipėda irgi turėtų statytis metro. Kaži kada pati LT bus ant bankroto slenksčio su tokiais pinigų švaistymo/plovimo užmojais?

Būrmergė

Būrmergė portretas
Vilniečiai,gal pirma išlipkit iš šūdo duobės,opaskui svaikit apie metro.Prasiskolinę iki begalybės dar peza nesamones
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių