R. Šimašius apie mitingą: jaučiasi, kad Vilnius šiandien kiek kitoks

  • Teksto dydis:

Vilniaus katedros aikštėje vyksta Lietuvos šeimų sąjūdžio organizuojamas mitingas. Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius penktadienio rytą socialiniame tinkle „Facebook“ kreipėsi į vilniečius ir ragino svečiams padėti pajusti, kad miestas yra puikus.

„Jau iš ryto važiuojant dviračiu į darbą jaučiasi, kad Vilnius šiandien kiek kitoks. Daugiau žmonių, kurie čia senokai nebuvo ir kurie smalsiai dairosi. Yra žmonių, kurių veidai ir žvilgsniai labai pikti. Į miesto svečius nesikreipsiu šį kartą, bet kreipiuosi į vilniečius – pasistenkime būti atlaidūs, padėkime svečiams pajusti, kad miestas yra puikus, ir tai, ką mes visi kuriame čia, Vilniuje, yra nuostabu. Turiu galvoje ne tik gatves, žalumą, namus, bet ir pagarbą, šypsenas, ramybę, džiaugsmą“, – socialiniame tinkle rašė meras.

Į miesto svečius nesikreipsiu šį kartą, bet kreipiuosi į vilniečius – pasistenkime būti atlaidūs, padėkime svečiams pajusti, kad miestas yra puikus, ir tai, ką mes visi kuriame čia, Vilniuje, yra nuostabu.

Anksčiau penktadienio rytą pranešta, kad Katedros aikštėje, jos prieigose, prie Seimo budi gausios policijos pajėgos. R. Šimašius taip pat kreipėsi ir į pareigūnus, linkėdamas ramaus darbo. „Ir taip – tvirtybės ir ramybės mūsų pareigūnams!“ – linkėjo meras.

Policijos duomenimis, šiuo metu Katedros aikštėje susirinkę maždaug 1,2 tūkst. žmonių.

Lietuvos simbolika pasipuošę susirinkusieji laiko plakatus su užrašais „Putinas = Lukašenka = Šimonytė, diktatorių vieta už grotų“, „Ar pasirašei referendumą?“.

Scena papuošta plakatais, skelbiančiais: „Mažiau Briuselio, daugiaus sveiko proto!“, „Seimo narys be sąžinės, Tauta be ateities“, „STOP illegal immigration“, „Stop diktatūrai Lietuvoje“, „Sugrąžinkime LIETUVĄ tautai“, „Dž. Sorošą lauk iš Lietuvos!“.

Lietuvos šeimų sąjūdžio vadovas Raimundas Grinevičius teigia valdžiai norintis perduoti linkėjimus, „kad pagaliau pradėtų dirbti“. „Mūsų reikalavimai visi nuo gegužės 15, kurie buvo nenagrinėti. Viskas lieka tas pats ir reikalavimai tik didėja“, – žurnalistams sakė R. Grinevičius.

Lietuvos šeimų sąjūdžio vadovas įsitikinęs, kad mitingas praeis ramiai. „Taip, su policija viskas suderinta, bendras darbas, kiekvienas žingsnis suderintas“, – patikino jis.

Tuo metu paklaustas apie finansavimą renginiui, R. Grinevičius patikino, kad nei iš partijų, nei iš užsienio valstybių renginiui nebuvo skirta „nė lito“.

„Finansavimas – nė vieno lito nėra nei partijos, nei Baltarusijos, nei Ukrainos. Ir kuris žurnalistų nori, gali atvykti pas mane, atspausdinti išrašą ir gali pasitikrinti“, – sakė Lietuvos šeimų sąjūdžio vadovas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
O ką jis daugiau pasakys. Reikia juk palaižyti kad gauti silpnapročių balsų

jau is ryto ant kules jodamas y darba pamaciau

jau is  ryto ant kules jodamas y darba pamaciau portretas
daug piktu veidu ziurinciu y mano simasiny snuky ... todel as vilnieciams pasakiau [ lygtai taves dar nors vienas vilnietis klausosi] kad stovetu atokiau nuo sveciu ir nesusibiciulautu su jais , ir nenuverstu manes is sosto....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių