Profsąjungos šeštadienį organizuoja mitingą Vilniaus centre

Pasipiktinusios savivaldybės sprendimu skųsti teismo sprendimą, kad ji turėjo leisti profsąjungoms mitinguoti sausio 16 dieną, šį savaitgalį jos rengia mitingą.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijai keista atrodo tai, kad savivaldybė apskundė teismo sprendimą, kuriuo ji buvo įpareigota išduoti leidimą profesinėms sąjungoms mitinguoti 2011m. sausio 16d.

Vilniaus miesto savivaldybei atsisakius suteikti leidimą Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijai surengti mitingą šių metų sausio 16 dieną, pastaroji su ieškiniu kreipėsi į Vilniaus miesto I-ąjį apylinkės teismą.

2011m. sausio 14 d. teismas įpareigojo Vilniaus miesto savivaldybę suteikti leidimą profesinėms sąjungoms mitinguoti sausio 16 d., tačiau oficialų Vilniaus miesto savivaldybės leidimą surengti mitingą, LPSK gavo tik sausio 17 d., t.y. jau po planuoto mitingo datos.

Savivaldybės valdininkai teisinosi, esą nebespėjo laiku įvykdyti teismo sprendimo.

Mitingas sausio 16 d, neįvyko.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija pareiškia, jog valdininkams turėtų būti gėda skųstis dėl to, jog nepaiso Konstitucinių žmogaus teisių ir kviečia į mitingą 2011m. vasario 19 dieną.

Mitingo dalyviai kviečiami rinktis 12 valandą Nepriklausomybės aikštėje prie Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos, šalia Seimo, vėliau eisena Gedimino prospektu pajudės link Vyriausybės rūmų.


Šiame straipsnyje: profsąjungosmitingassausio 16

NAUJAUSI KOMENTARAI

rita

rita portretas
Progsąjungos veikėjai turi žinoti, kad Lietuvos laisvės gynėjų aukos buvo laidojamos sausio 16 d. Ar Čeriauskui ta diena nieko nereiškia? Savivaldybė gerai padarė, kad atsižvelgė į žmonių prašymą neišduoti leidimą mitingui .

Aldona

Aldona portretas
Mitingo dalyviai turėtų grįžti į savo darbo vietas ir atgaivinti ūkinę veiklą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių