Pradėti naujo traukinių depo Vilniuje projektavimo darbai

  • Teksto dydis:

LTG grupės keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ planuoja iki 2028 metų traukinių remonto ir techninės priežiūros veiklą perkelti atokiau nuo sostinės centro. Pranešama, kad jau pradėti naujo traukinių depo projektavimo darbai.

Šiam projektui įgyvendinti „LTG Link“ ir Vilniaus savivaldybė jau pasirašė Teritorijų planavimo proceso inicijavimo sutartį, pagal kurią bus pradėtas rengti depo Pramonės gatvėje teritorijos detalusis planas.  

„Naujas depas bus pritaikytas ne tik remontuoti, bet ir prižiūrėti, paruošti prieš kelionę keleivinius riedmenis. Vienu metu depas galės sutalpinti 24 traukinius ir 16 vagonų. Tai reiškia, kad maksimaliai sukoncentruosime traukinių priežiūrą vienoje vietoje, kur traukinių techninę būklę rūpinsis apie 180 darbuotojų. Tai padės užtikrinti dar efektyvesnę ir aplinkai draugiškesnę veiklą ir patrauklesnes darbo sąlygas bei modernią darbo vietą traukinių techninę priežiūrą užtikrinantiems mūsų darbuotojams“, – pranešime cituojama „LTG Link“ vadovė Kristina Meidė. 

Naujo depo projektavimo darbai jau pradėti, juos vykdo bendrovė „Skaitmeninis lapas“.

Savo ruožtu Naujojoje Vilnioje įsikūręs depas, pasak bendrovės, bus rekonstruotas ir pritaikytas naujų netaršių traukinių techninei priežiūrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių