Pigiausiame sostinės rajone butą galima įsigyti iki 20 tūkst. litų

  • Teksto dydis:

14 tūkst. litų. Tokia mažiausia sostinėje parduodamo buto kaina. Jis yra Naujoje Vilnioje. Nekilnojamojo turto ekspertų teigimu, būtent Naująją Vilnią galima vadinti pigiausiu sostinės rajonu. Ten parduodami dar du butai, kurių kaina neviršija 20 tūkst. litų, rodo nekilnojamojo turto skelbimų portalo Domoplius.lt duomenys.

Vieni iš pigiausių butų sostinėje yra senos statybos bendrabutinio tipo namuose Stepono Batoro ir Pergalės gatvėse, o jų plotas – nuo 15 iki 20 kvadratinių metrų.

Viename iš skelbimų išskiriama, kad šalia parduodamo buto teka Vilnelė, geras susisiekimas su miesto centru, iki kurio 7 km. Kitame skelbime teigiama, kad ką tik atliktas remontas, kambarys su dviem langais ir šarvuotomis durimis.

Pasak Evaldo Narbuntovičiaus, portalo projekto vadovo, nors pigiausių butų kainas galima lyginti su vidutinėmis 6-10 m. amžiaus automobilių kainomis – apie 17 tūkst. litų, tačiau jų paklausa nedidelė.

„Parduoti bendrabučio tipo buto – beveik neįmanoma. Pirkėjus atbaido ir buto dydis, ir neprognozuojami kaimynai, o vienintelis privalumas – kaina. Pirkėjų akyse Naujoji Vilnia dar turi susiformavusį nesaugaus rajono įvaizdį“, - pasakoja E. Narbuntovičius.

Nekilnojamojo turto ekspertų skaičiavimais, vidutinė vieno kvadratinio metro kaina Naujoje Vilnioje lyginant su kitais sostinės rajonais yra mažiausia – vieno kambario bute apie 2,26 tūkst., o dviejų kambarių – 2,36 tūkst. litų už kvadratinį metrą. Panašios kainos pastebimos ir Žemuosiuose Paneriuose. Ten vidutinė kvadratinio metro kaina vieno kambario bute kainuoja 2,26 tūkst., dviejų – 3,3 tūkst. litų.

„Tokio paties dydžio butų kainos Naujoje Vilnioje ir Žemuosiuose Paneriuose daugiau nei dvigubai mažesnės nei Antakalnyje, Žvėryne ar Senamiestyje. Jeigu Naujoje Vilnioje už dviejų kambarių patenkinamai įrengtą butą senos statybos name pakaks 60-70 tūkst. litų, tai Antakalnyje už tokį patį reikės atseikėti 150 tūkst. litų ir daugiau“, - teigia Domoplius.lt projekto vadovas.

Kituose sostinės rajonuose vidutinė kaina už kvadratinį metrą viršija 3 tūkst. litų. Pavyzdžiui, Justiniškėse, Šeškinėje, Karoliniškėse vidutinė vieno kvadratinio metro kaina siekia 3,3 tūkst. litų, Viršuliškėse ir Lazdynuose – apie 3,5 tūkst. litų, Pašilaičiuose – apie 3,8 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jjjjj

jjjjj portretas
Prieš dvejus metus įsigijome 2 kambariu butą suremontuota ir dalinai su baldais Parko g. kainavo 130tukst. litu. Tai, kad už 60-70 tuks. litu Naujoje Vilnioje pakankamai normaliai įrengto ir geroje vietoje buto tikrai nesurasi.

nV

nV portretas
Kur jus ta informacija istrauket??? Nera tokiu kainu, tik kad be vandens ir sartiro. Normalus 2 kambariu butas normalioj vietoj 140-150 tukst.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių