Oro linijų bendrovės nusileisti neketina

„Air Lituanica“ jau ruošia dokumentus Tarptautiniam arbitražui, kad susigrąžintų 5,7 mln. litų skolą iš „Estonian Air“, po to, kai praėjusią savaitę Estijos oro linijų bendrovė nutraukė skrydžių paslaugų ir komercinę sutartis su Vilniaus savivaldybės bendrove „Air Lituanica“ ir perėmė populiarų maršrutą Vilnius–Amsterdamas. „Estonian Air“ vadovas Jan Palmér tikina, kad skolingi „Air Lituanica“ neliko, esą tai Lietuvos bendrovė nuolat pažeidinėdavo sutartis.

Po sprendimo nutraukti skrydžių paslaugų ir komercinę sutartis su „Air Lituanica“, bendrovės atstovai sakė, kad tokiu būdu "Estonian Air" nori perimti sėkmingą maršrutą Vilnius – Amsterdamas. Tuo metu estų bendrovės vadovas Jan Palmér tokį lietuvių pareiškimą vadina labai maištingu ir nepagrįstu.

"Prieštaraudamas galiu pasakyti, kad „Estonian Air“ nesiekia perimti šio maršruto, neturime jokių panašių intencijų. Mes esame oro linijų bendrovė ir skrydžių operatorius, todėl prisiimame įsipareigojimus keleiviams, kurie skrydžių bilietus perka per mūsų sistemą. Todėl norime sumažinti tokio sutrikdymo pasekmes, todėl į Amsterdamą skraidysime iki 2014 m. sausio 6 dienos", - pabrėžė J. Palmér.

Tuo metu „Air Lituanica“ valdybos pirmininkas Kęstutis Binkauskas švelnina praėjusią savaitę išsakytą savo poziciją ir teigia, kad sunku atspėti, kokie buvo „Estonian Air“ ketinimai.

"Apie savo tikslus jie nepasigyrė, bet šiandien turime faktą, kad maršrutu Vilnius – Amsterdamas skraido jie", - kalbėjo valdybos pirmininkas.

Praėjusią savaitę “Air Lituanica" K. Binkauskas sakė, kad dėl Estijos bendrovė "Estonian Air" norėjo pagerinti savo rezultatus, todėl šiurkščiai perėmė populiarų maršrutą į Amsterdamą.

"Panikos kelti neverta, nes mes vykdome veiklą, kaip ir vykdėme anksčiau. Estai nutraukė sutartį ir liko mums skolingi 5,7 mln. litų. Tai rodo jų nuogąstavimus, nes į maršrutą Vilnius–Amsterdamas investavome daug lėšų, tad jis išpopuliarėjo", – komentavo K.Binkauskas.

Jis taip pat paneigė gandus, kad "Air Lituanica" neatsiskaitė su Brazilijos bendrove, iš kurios nuomojasi orlaivius. Be to, K.Binkausko teigimu, bendrovė iš anksto sumoka ir už Tarptautinio Vilniaus oro uosto paslaugas, degalus lėktuvams.

Tą patį vakar tvirtino ir "Air Lituanicos" sumanytojas Vilniaus meras Artūras Zuokas.

"Įmonė kaip veikė, taip ir veiks. Plėtros planai nesikeičia", – BNS sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių