Neries nuotekų byloje dviem bendrovėms panaikintas turto areštas

  • Teksto dydis:

Nuotekų avarijos Vilniuje byloje bendrovėms „Archinova“ ir „Statybos projektų ekspertizės centras“ panaikinti po 630 tūkst. eurų vertės turto areštai, nusprendė teismas.

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį tenkino šių bendrovių skundus ir atmetė birželį Vilniaus apygardos teismo priimtą nutartį taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir areštuoti jų turtą.

„Įvertinus, kad bendrovės yra ilgą laiką rinkoje stabiliai veikiančios, dalyvaujančios įvairiuose projektuose, įskaitant ir viešuosius pirkimus, darytina išvada, jog laikinųjų apsaugos priemonių taikymas nurodytu mastu (...) galėtų apsunkinti būsimo teismo sprendimo įvykdymą ar jį padaryti neįmanomą, jeigu dėl taikytų apribojimų bendrovės apskritai nutrauktų savo veiklą“, – rašoma Lietuvos apeliacinio teismo nutartyje.

Vilniaus apygardos teismas birželį patenkino Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento prašymą pritaikyti laikinąsias ieškinio apsaugos priemones ir areštavo po 630 tūkst. eurų vertės Vilniaus projektavimo paslaugų bendrovės „Archinova“, statybos projektų ekspertizės bendrovės „Statybos projektų ekspertizės centras“, Kauno techninės priežiūros bendrovės „Ribinis būvis“ ir pamatų įrengimo bendrovės „Vilniaus rentinys“ turto.

Apeliacinis teismas praneša, kad „Ribiniam būviui“ ir „Vilniaus rentiniui“ turto areštai lieka galioti.

Didelė dviejų nuotekų vamzdžių avarija Vilniaus Upės gatvėje pernai gruodį įvyko šalia statomo verslo centro „Green Hall 3“ požeminės automobilių stovėjimo aikštelės statybvietės. Joje atsivėrus smegduobei ir nutrūkus magistraliniams vamzdžiams, iš jų į upę išbėgo 46 tūkst. kubų nuotekų.

Speciali komisija nustatė, kad nuotekų  sistema buvo pažeista, sugriuvus statomai atraminei sienelei. Pasak komisijos, techninį ir darbo projektą rengusi „Archinova“ ir jo konstrukcinę dalį ruošęs „Ribinis būvis“ neįvertino nuotekų linijos papildomų apkrovų. Įrengiant laikiną sieną, „Vilniaus rentinys“ dar neturėjo leidimo statybai, o dalinę ekspertizę atlikęs „Statybos projektų ekspertizės centras“ pažeidė statybos techninį reglamentą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių