Moksleivius pasitiks 110 atnaujintų mokyklų

  • Teksto dydis:

Mokiniai iš 110 mokyklų šiuos mokslo metus pradės suremontuotose ir atnaujintose patalpose.

Valstybė ir savivaldybės mokyklų atnaujinimui skyrė per 25,4 mln. eurų. Tokius duomenis Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai pateikė savivaldybės.

Mokyklose už skirtas lėšas išplėstos patalpos, įrengti kabinetai, modernizuoti koridoriai ir poilsio erdvės, atnaujinti persirengimo kambariai ir dušai prie sporto salių. Taip pat buvo keičiami langai, tvarkomi stogai, atnaujinami vamzdynai, šilumos punktai, patalpos pritaikytos žmonių su negalia reikmėms ir kt.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, reaguodama į išaugusį švietimo staigų poreikį šalia sostinės įsikūrusiuose rajonuose, padeda savivaldybėms steigdama papildomas klases ir darželių grupes. Vilniaus rajono Buivydiškių pagrindinės mokyklos bendruomenė mokslo metus pradės naujose erdviose patalpose, kuriose ligi šiol buvo įsikūręs Vilniaus kolegijos fakultetas. Įrengti erdvūs kabinetai ir poilsio zonos, sukurta šiuolaikinė edukacinė aplinka. Atsinaujinusi mokykla pritraukė gyventojų susidomėjimą ir mokslo metus pradės išaugusi – joje mokinių skaičius padidėjo trečdaliu.

Buivydiškių pagrindinės mokyklos Sudervės skyriuje pastatytas ir visiškai įranga aprūpintas modulinis pastatas, įrengta sporto salė. Taip pat modernizuotas Riešės gimnazijos Bukiškio progimnazijos skyriaus pastatas, pertvarkytos Mickūnų vaikų lopšelio-darželio patalpos, rekonstruota Rudaminos vaikų lopšelio-darželio šildymo sistema.

Visose šiose švietimo įstaigose įkurtos ir papildomos ikimokyklinio ugdymo grupės.

Šalyje, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pateiktais duomenimis, iš viso veikia 1009 valstybinės ir savivaldybių bendrojo ugdymo mokyklos, jose mokosi per 322 tūkst. moksleivių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
Pagarba tokiems Zmonems
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių