Ministras sureagavo į kritiką dėl Lukiškių kalėjimo: uždarymo nestabdys

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius kritiką dėl Lukiškių kalėjimo uždarymo vadina nepagrįsta ir neketina stabdyti uždarymo proceso.

„Mes turime visuomenės palaikymą, turime Vyriausybės palaikymą. Esame ryžtingi ir einame vakarietiškos valstybės link. Lukiškių kalėjimo Vilniaus centre nebus – laikomės tvirtai. Viskas jau suplanuota ir beveik padaryta. Laikomės tos pačios pozicijos, kad liepos mėnesį Lukiškių kalėjimo nebebus“, – BNS trečiadienį sakė E. Jankevičius.

„Tame straipsnyje, jeigu paskaitysite nuodugniau, kritikos nėra – tiek prokuratūros vadovai, tiek teisėjų tarybos vadovai, tiek VST vadovai atsiliepė teigiamai“, – pridūrė ministras.

Laikomės tos pačios pozicijos, kad liepos mėnesį Lukiškių kalėjimo nebebus.

Trečiadienį naujienų portalas 15min.lt pranešė, kad vidaus reikalų sistemos pareigūnai ir prokurorai perspėja apie padidėjusias sąnaudas ir darbo krūvį dėl Teisingumo ministerijos sprendimo nuo liepos uždaryti Lukiškių kalėjimą.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis teigė, kad dėl uždarymo policija susiduria su didele finansine ir organizacine našta.

„Viskas yra savo vietose, visi planai yra ir viskas susitvarko. Nežinau, kurie pareigūnai taip sako. Čia yra subjektyvi nuomonė“, – sakė E. Jankevičius.

Jis pridūrė, kad Lukiškių uždarymo klausimai buvo derinti su teisėsaugos įstaigų vadovais, taip pat apie situaciją „yra informuotas vidaus reikalų ministras ir ministras pirmininkas“.

Vidaus reikalų viceministras Česlovas Mulma portalui 15min.lt teigė, kad klausimai dėl Lukiškių su Vidaus reikalų ministerija derinti nebuvo, todėl ir išaugo VST ir policijos darbo krūviai.

„Iš tiesų Teisingumo ministerija su Vidaus reikalų ministerija savo veiksmų nederino, o to pasekmė – labai išaugę Viešojo saugumo tarnybos ir policijos pareigūnų darbo krūviai“, – portalui sakė vidaus reikalų viceministras Č. Mulma.

Teisingumo ministras E. Jankevičius teigia, kad su teisėsauga ir Vidaus reikalų ministerija buvo tartasi ir derinta.

„Aš nežinau, kodėl viceministras taip sakė. Mes visada apie viską kalbėjome. Čia yra jo tokia nuomonė, tai jam ir pasiskambinkite“, – teigė E. Jankevičius.

Jis žada Lukiškių kalėjimą uždaryti liepos mėnesį, tačiau tikslios datos kol kas neatskleidžia.

Premjero raginimas

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis trečiadienį paragino kuo greičiau uždaryti Lukiškių kalėjimą sostinės centre.

Jis tvirtino, kad išaugsiančiomis sąnaudomis ir darbo krūviu besiskundžiantys vidaus reikalų sistemos pareigūnai ir prokurorai turės dirbti racionaliau.

„Žinoma, kuo greičiau (uždaryti). Tai yra dešimtmečių klausimas“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė premjeras, paklaustas, ar pritaria teisingumo ministro Elvino Jankevičiaus ketinimams uždaryti kalėjimą liepos pradžioje.

Premjeras tvirtino, kad teisėsaugos institucijos turės racionaliau išnaudoti vidinius resursus.

„Puikiai žinau, tuos argumentus girdėjau, ir ne kartą man pačiam gyvenime teko juos išsakyti, bet reikia darbą planuoti ir jį daryti racionaliai“, – kalbėjo S. Skvernelis, anksčiau keliolika metų dirbęs policijoje.

Jis teigė, kad numatytų institucijų metiniuose biudžetuose daugiau pinigų dėl išaugusios naštos, jeigu poreikis bus argumentuotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AVULIUI REIKIA SKLYPO

AVULIUI REIKIA SKLYPO portretas
todel ministras ir atlaisvins vieta ,banditus paleis i laisve.

Earnestine Shisler

Earnestine Shisler portretas
Šiuo metu „Google“ kas meneSi moka nuo 17 000 iki 22 000 JAV doleriu, kad galetu dirbti internete iš namu. Aš prisijungiau prie šios veiklos prieš 2 menesius ir uždirbau 20544 $ per pirmaji šios veiklos menesi. Galiu pasakyti, kad mano gyvenimas visiškai pagerejo! Patikrinkite, ka aš darau.apsilankykite >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­orkLinks3.Com

turbut

turbut portretas
ruosia kaleima su visais patogumais kaip pas norvegus stai kodel nei 1 konsocmafijozas nepasodintas laukia eiles o is Lukiskiu iseitu geras 5 zvaigzduciu viesbutis briuselio pidarams.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių