Lukiškių aikštėje – Baltarusijos žmonių palaikymui skirta paroda

  • Teksto dydis:

Lukiškių aikštėje pirmadienį atidaroma tarptautinė plakatų paroda, skirta palaikyti Baltarusijos žmonėms, siekiantiems demokratijos šalyje.

Plakatų parodą „Tegyvuoja Baltarusija“ („ЖЫВЕ БЕЛАРУСЬ“) organizuoja Maskvos tarptautinė grafinio dizaino bienalė „Auksinė bitė“ ir Lietuvos dizaino forumas, jos kuratoriai –  Sergejus Serovas ir Vytautas Gurevičius.

Paroda yra renginio „Dizaino savaitė“ dalis ir veiks iki rugsėjo 27-osios.

Šia akcija pasaulio grafikos dizaineriai siekia išreikšti solidarumą su baltarusiais ir palaikyti juos „kovojant su diktatūra, siekiant demokratijos, laisvės ir tiesos“, taip pat paveikti politikus, kurie dar nesuprato įvykių Baltarusijoje svarbos, teigia V. Gurevičius.

Solidarizuojamės su baltarusių tauta ir kviečiame tai padaryti visus, norinčius išreikšti savo paramą.

„Solidarizuojamės su baltarusių tauta ir kviečiame tai padaryti visus, norinčius išreikšti savo paramą“, – sako V. Gurevičius.

Anot jo, plakato žanro misija – atkreipti dėmesį į karščiausias aktualijas.

„Tikiuosi, ši paroda prisidės prie neišvengiamų permainų kaimyninėje šalyje. Simboliška, jog parodą organizuojame kartu su kolegomis iš Maskvos. Džiugu, kad ne visi rusai yra Putino įtakoje, kad Rusijos kūrybininkai drąsiai reiškia savo požiūrį į kaimyninės šalies prigimtinę laisvės teisę“, – tvirtina idėjos sumanytojas.

Baltarusijoje jau daugiau kaip mėnesį vyksta beprecedenčiai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais ir ketina įvesti sankcijas režimui, tai jau padarė Baltijos šalys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to 08.56

to 08.56 portretas
linksma buvo! jai patiko tai balsuokit uz koncervus

Pirmam

Pirmam portretas
batkos portretu nera, bet ira guminiu kulku, kuriomis savi saude i savus prie seimo Vilniuje.

Anonimas

Anonimas portretas
o batkos portretai yra toje parodoje
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių