Lietuvė pasiekė Gineso rekordą: su ramentais nuėjo beveik 15 km

  • Teksto dydis:

Šeštadienį, prieš vidurdienį Gineso rekordo siekianti lietuvė Ajana Lolat įgyvendino savo svajonę – naktį pradėjusi žygį Verkių regioniniame parke ji nuėjo apie 15 kilometrų.

Tai – ilgiausias atstumas, kurį žmogus su ramentais, įveikė per mažiau nei 10 valandų. Rekordininkę pasveikino jos žygį gyvai sekę gyventojai ir netiesiogiai prezidentas Gitanas Nausėda.

„Ačiū už įkvepiantį pilietiškumo ir socialinės atsakomybės pavyzdį. Tikiu, kad kūrybingi, savo šviesiomis idėjomis tikintys ir tvirtos valios žmonės kuria Lietuvos ateitį – dar stipresnę ir teisingesnę!“ –  savo „Facebook“ paskyroje parašė prezidentas.

Kad būtų pasiektas pasaulio ėjimo su ramentais Gineso rekordas A. Lolat būtų pakakę nueiti 10 kilometrų, bet mergina norėjo įveikti 15 kilometrų, šį tikslą ji ir pasiekė.

Džiaugiuosi, kad įveikėme suplanuotą atstumą ir pasiekėme savo tikslą, pasirodo tai įmanoma.

Šio žygio tikslas – suvienyti negalią turinčius ir jos neturinčius žmones siekti svajonių bei paskleisti žinią apie šunų asistentų poreikį Lietuvoje. Mergina siekia surinkti  lėšų tam, kad Lietuvoje būtų parengta ir įtvirtinta šunų asistentų žmonėms su negalia rengimo sistema.

Savo žygį Verkių parke A. Lolat kartu su savo šunimi Mulan bei jas lydinčia komanda pradėjo naktį – šeštadienį, spalio 1 dieną, 2 valandą nakties. Pavadindama žygį „Hike for dreams“ (lietuviškai – „Svajonių žygis“) mergina pabrėžė, kad žmonės su negalia yra stiprūs, turi svajonių ir jas pildo.

„Džiaugiuosi, kad įveikėme suplanuotą atstumą ir pasiekėme savo tikslą, pasirodo tai įmanoma“, – sakė finišavusi Aj. Lolat.

Žygio organizatoriai artimiausiu metu tikisi sulaukti oficialaus Gineso rekordo patvirtinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Puiku

Puiku portretas
Lt gyventoja.

Šaunuolė

Šaunuolė portretas
tik gaila kad užsienio lietuvė kas matosi iš jos žygio pavadinimo ir pavardės. Šaip ar taip - sėkmės!Tokie poelgiai įkvepia ir ragina niekada nepasiduoti kad ir kas bebūtų..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių