- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Lazdynuose pakvipo itališkais patiekalais
-
Lazdynuose pakvipo itališkais patiekalais
-
Lazdynuose pakvipo itališkais patiekalais
-
Lazdynuose pakvipo itališkais patiekalais
-
Lazdynuose pakvipo itališkais patiekalais
-
Lazdynuose pakvipo itališkais patiekalais
-
Lazdynuose pakvipo itališkais patiekalais
-
Lazdynuose pakvipo itališkais patiekalais
-
Lazdynuose pakvipo itališkais patiekalais
-
Lazdynuose pakvipo itališkais patiekalais
-
Lazdynuose pakvipo itališkais patiekalais
-
Lazdynuose pakvipo itališkais patiekalais
-
Lazdynuose pakvipo itališkais patiekalais
-
Lazdynuose pakvipo itališkais patiekalais
-
Lazdynuose pakvipo itališkais patiekalais
-
Lazdynuose pakvipo itališkais patiekalais
Ketvirtadienio vakarą Lazdynų mikrorajonas tapo tikra Italija. Čia šurmuliavo žmonės, skambėjo muzika, o gatvėje pakvipo itališkais patiekalais – išskirtinei publikai oficialiai duris pravėrė šeimos restoranas „Casa della Luna“.
Naujai įsikūrusi vieta kvies ragauti nuo paauglystės gaminančio virtuvės šefo Ignučio Klimavičiaus kurtų autentiškų, išskirtinių patiekalų iš Nicos, Romos ir Sienos.
„Manęs dažnai klausia, kodėl pasirinkau būtent italų virtuvę. Atsakymas paprastas – ši, kaip ir pati Italija, mena labai senas tradicijas, yra nenuspėjama, spalvinga ir kitokia. Kadangi gaminti pradėjau dar vaikystėje, o būdamas paauglys itališko maisto paslapčių mokiausi „DaAntonio“ restorane, įgūdžius tobulinau su virtuvės šefais Dmitrij Babenko ir Deivydu Praspaliausku, ji yra mano kraujyje. Todėl, jei jus, kaip ir mane, žavi kokybiškas maistas, kviečiu į mūsų šeimos restoraną. Būtent tokį, kokiame pietauti ar vakarieniauti susirinktų italai“, - teigė I. Klimavičius.
Šeimos restoranas turi būti tokioje vietoje, kurioje pilna gyvybės, kur aplinkui, lyg tikroj Italijoj, gyvena gausybė šeimų, šurmuliuoja vaikai.
Pasak restorano šefo, genialumas slypi paprastume, todėl ir restorano meniu – tikra klasika vadinami patiekalai.
„Jei tai būtų mano asmeninės simpatijos, siūlyčiau paragauti užkandį su minkštu „Burrata“ sūriu ir šviežiomis figomis, avienos ragu, tradicinių „Carbonara“ makaronų ar žuvienės. Vegetarams patarčiau išmėginti salotas su bolivine balanda ar spagečius su naminiu pomidorų padažu ir parmezano sūriu. Smaližiams – „PannaCotta“ ar „Tiramisu“. Tai klasikiniai patiekalai, kuriuos, greičiausiai, išmėgintumėte nuvykę į Milaną, Romą, Siciliją ar Sieną. Būtent tuose miestuose ir pats sėmiausi įkvėpimo naujiems patiekalams“,- pasakojo I. Klimavičius.
Pasidomėjus, kodėl restoranui pasirinkta tokia neįprasta vieta, jo vadovas teigė, jog ši turi asmeninę vertę ir yra pasirinkta ne veltui.
„Įsikurti čia, Lazdynuose, norėjome ne be priežasties. Didžioji dauguma čia dirbančių žmonių, tarp jų ir aš, esame iš šio mikrorajono. Be to, kaip patį didžiausią privalumą galima įvardinti ir visuomet netoliese esančią vietą automobiliui. Tai, žinoma, pokštas. Bet, daugelis sutiktų, kad šeimos restoranas turi būti tokioje vietoje, kurioje pilna gyvybės, kur aplinkui, lyg tikroj Italijoj, gyvena gausybė šeimų, šurmuliuoja vaikai“, - šypsojosi restorano vadovas Adam Vasko.
Įvertinti restorano atvyko Eugenijus Barzdžius su drauge, Tomas Tracevskis su drauge, Gintaras Steponavičius, Jolanta Leonavičiūtė ir svečiai.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Verslas kritikuoja Vilniaus norą žmones vežti elektra varomu transportu12
Vilnius rengiasi skelbti konkursą keleivių vežimo paslaugoms įsigyti – ieškoma elektrinių ir vandenilinių autobusų, tačiau verslas sako, kad biometanu varomas transportas būtų mažesnė finansinė našta – keleivių vežimo k...
-
A. Zuokas pardavė vyninių verslą10
Buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas savo vyno parduotuves, pavadintas „Zenoteca“ vardu, pardavė „Vynoteką“ valdančiai bendrovei, skelbia „Delfi“. ...
-
Po gaisro Vilniuje daliai ugdymo įstaigų nuotolinį darbą rekomenduojama tęsti ir penktadienį
Po trečiadienio vakarą sostinės Panerių gatvėje kilusio gaisro, Vilniaus miesto savivaldybė daliai švietimo ir ugdymo įstaigų nuotolinį darbą rekomenduoja tęsti ir penktadienį. ...
-
V. Benkunskas apie gaisro sostinėje padarinius: gyventojams rekomenduojama nusivalyti paviršius8
Vilniaus meras Valdas Benkunskas sako, kad su Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pagalba savivaldybei pavyko išvengti didesnės taršos dėl trečiadienio vakarą Paneriuose kilusio gaisro. ...
-
Virš Vilniaus – ratus sukantys sraigtasparniai5
Kai kuriuos vilniečius ketvirtadienį nustebino padangėje pamatytas vaizdas. Kariuomenės atstovai paaiškino, kodėl virš sostinės ratus suka sraigtasparniai. ...
-
Po gaisro Vilniuje: automobilių ardymas ir metalo laužo tvarkymas neturi vykti miestų centruose5
Po trečiadienį vakare Vilniaus traukinių stoties teritorijoje kilusio gaisro aplinkos ministras Simonas Gentvilas sako, kad akivaizdu, jog automobilių ardymas ir metalo laužo tvarkymas neturi vykti miestų centruose. ...
-
Dalis vilniečių negavo perspėjimo apie didžiulį gaisrą: ministrė sako, kad reikės tai išsiaiškinti6
Daliai gyventojų negavus perspėjimo pranešimų apie gaisrą Vilniuje, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė mato poreikį peržiūrėti techninį šios sistemos įgyvendinimą. ...
-
Didelis gaisras sostinėje: kietųjų dalelių koncentracija sumažėjo
Aplinkos apsaugos agentūros specialistai tvirtina, kad Panerių gatvėje likvidavus trečiadienio vakarą įsiplieskusį gaisrą, kietųjų dalelių koncentracija ore sumažėjo ir yra nepavojinga. ...
-
Po gaisro sostinėje aplinkosaugininkai pradėjo neplaninį patikrinimą: bendrovė nelaikyta rizikinga2
Aplinkosaugininkai dėl Vilniuje kilusio gaisro pradėjo bendrovės neplaninį patikrinimą, skelbima, kad įmonė nebuvo priskirta prie aukštą riziką turinčių objektų. ...
-
„Litexpo“ centre prasideda karjerai ir studijoms skirta paroda1
Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ ketvirtadienį vyks parodos „Karjera & studijos Lietuvoje 2024“ atidarymas. ...