Laidojimo namus „Liūdesys“ rengiamasi užkonservuoti?

Praėjo ketveri metai, kai apleistus laidojimo namus „Liūdesys“ nusiaubė gaisras. Neseniai prie pastato pasirodė buldozeriai ir darbininkų brigada.

Į redakciją paskambino sunerimę kauniečiai – pasak jų, pastatą kažkas ruošiasi griauti. Jonavos gatvėje 1978 m. pastatytas laidotuvių rūmų pastatas įrašytas į Nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą, tačiau nuvykus į vietą, baimės pasirodė nepagrįstos.

„Atvažiavome tvarkyti laidojimo rūmų aplinkos – išvalysime šį sąvartyną. Ne tikrai nesiruošiame nieko griauti, o jūs būkite atsargūs, neįkriskite“, – rodydamas į vieną iš daugybės atvirų šulinių sakė darbininkas. Jo teigimu, aplinką užsakė sutvarkyti pastato savininkas.

„Ar pastatą remontuosime? Ne, mūsų paprašyta viską išvalyti, užkalti langus ir aptverti, tik tiek“, – sakė nenorėjęs prisistatyti darbininkas.

Valstybinės statybos inspekcijos duomenimis, tuo pačiu adresu Jonavos g. 220, kaip ir laidojimo namai, registruota bendrovė „KJ 220“, besiverčianti nekilnojamuoju turtu.

Inspekcijos duomenimis, jokie statybų leidimai šiai nekilnojamuoju turtu besiverčiančiai bendrovei neišduoti.

Paskambinus bendrovės „KJ 220“ vadovui Vaidotui Šleiniui, internete nurodytu telefonu atsiliepęs vyras pasakė, kad pataikėme ne čia – esame ne pirmieji, kurie ieško šios bendrovės. Jei tikėtume interneto paieška, V.Šleiniaus vardu registruota dar viena Kaune nekilnojamuoju turtu besiverčianti bendrovė „Fasarema“. Nurodytas bendrovės numeris – neegzistuojantis.

Kad su „Liūdesio“ pastatu kas nors bus daroma, negirdėjo ir Kultūros paveldo departamento (KPD) Kauno teritorinioadalinio specialistai.

Už kultūros vertybės nepriežiūrą gali būti skiriamos baudos – nenaudojamo statinio aplinka turi būti sutvarkyta, langai užkalti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kvailyste

kvailyste portretas
eiline kvailyste uz visuu pinngus

kam

kam portretas
duokit merui jis padarys dar viena dideli ir auksu dengta sikinyka..jis moka kurti tokius dalykus...

AtA

AtA portretas
Leisti "Liudesiui" palaidoti "Zalgiri", o tada galima ir uzkonservuoti :)
VISI KOMENTARAI 16

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių