Kalio jodidas bus dalijamas dar mėnesį

  • Teksto dydis:

Vilniečiai, kurie per šį mėnesį nesuspėjo atsiimti vaistinėse dalijamų kalio jodido tablečių, tam turės dar mėnesį. Artimiausiu metu receptas e. sveikata sistemoje turėtų būti pratęstas. Kalio jodido tabletes bus galima atsiimti visos sostinėje esančiose „Eurovaistinės“ tinklo vaistinėse.

„Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė Laura Bielskė sako, kad šios galimybės pratęsimas labai svarbus. „Žinome, kad ne visi suspėjo per mėnesį užsukti į vaistinę, nors sostinės gyventojų aktyvumą tikrai matėme, galbūt ne visus supėjo pasiekti žinia, kiti galbūt karantino metu riboja apsilankymus viešose vietose ir galbūt nerado tinkamos progos atsiimti kalio jodido tabletes“, – sako ji. Pirmuoju etapu „Eurovaistinės“ vaistinėse buvo išdalinta daugiau nei 410 tūkstančių tablečių.

Vaistinėse išduodama dviem paroms reikalinga dozė, tai yra 4 tabletės. Suaugusiems ir vaikams nuo 12 metų dvi tabletės yra vartojamos kartu, jas iškart praryjant. 3–12 metų vaikams yra vartojama viena tabletė, o vaikams iki 3 metų – pusė tabletės.

Kalio jodido tabletes Vilniaus gyventojai pratęsus recepto galiojimą galės atsiimti 54 sostinės „Eurovaistinėse“.

Vaistininkas Mindaugas Rutalė sako, kad kalio jodidą reikėtų laikyti įprastai kaip ir kitus vaistus kartu su pakuotės lapeliu, kuris išduodamas vaistinėje. Vaistai turi būti laikomi sausoje, nuo saulės apsaugotoje ir vaikams nepasiekiamoje vietoje. „Siūlyčiau kalio jodidą turėti su savimi, jis efektyviausias, kai sunaudojamas per 2–8 valandas vos pasklidus į aplinką radioktyviajam jodui. Nežinome, kada tai gali nutikti, todėl būtų geriausia turėti jį su savimi“, – sako „Eurovaistinės“ atstovas.

Esant reikalui rekomenduojama pasitarti su gydytojų ar vaistininku, neužsiimti savigyda, internete pasikliauti tik patikimais šaltiniais, nes neteisinga informacija gali padaryti daugiau žalos nei atnešti naudos.


Šiame straipsnyje: kalio jodidasradiacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
na kad vaistinese jo neturi,nuvarai ir teisinasi kad neturi,turbut lauke kol menuo praeis ir gales juo prekeut
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių