Duomenis apie skambinančiojo vietą gauna tik Vilniaus ir Klaipėdos BPC

  • Teksto dydis:

Vietos nustatymo duomenis iš mobiliojo ryšio operatorių gauna tik Vilniaus ir Klaipėdos bendrosios pagalbos centrai (BPC), pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Pirmadienį vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas per pasitarimą Bendrajame pagalbos centre buvo informuotas, kad Vilniaus ir Klaipėdos centrai vietos nustatymo duomenis iš visų judriojo ryšio operatorių jau gauna automatiniu režimu.

Taip pat su operatoriais sutarta, kad dėl kokių nors priežasčių sutrikus automatiniam duomenų teikimui, šie duomenys gali būti operatyviai gauti, susiskambinus su  telekomunikacijų bendrovėse paskirtais atsakingais tinklo specialistais.

"Be to, Vilniaus ir Klaipėdos centrai su kiekvienu ryšio operatoriumi sujungti dubliuotomis linijomis, kas taip pat sumažina galimų sutrikimų riziką", - rašoma VRM pranešime.

Kokia padėtis kituose - Šiaulių ir Alytaus - BPC, nepranešama.

BPC bei Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovai ministrui pirmadienį pristatė planą, kaip rengiamasi spręsti greitosios medicinos pagalbos dispečerių įkurdinimo BPC ir efektyvaus darbo vietų išnaudojimo problemą. Numatoma naujus darbuotojus priimti ir apmokyti trimis srautais po 20 žmonių. Iš viso iki 2014 metų liepos 1 dienos BPC turėtų būti įdarbinta 60 naujų darbuotojų.

Susitikime pabrėžta, kad greitosios medicinos pagalbos dispečeriai dar neintegruoti į BPC. Tikimasi, kad sprendimas bus priimtas artimiausiu metu.

BPC atstovai taip pat teigė, kad centras techniškai pasirengęs priimti trumpąsias žinutes iš kurčiųjų, neprigirdinčiųjų, nebylių.

Anot VRM pranešimo, Bendrojo pagalbos centro vadovybė įsipareigojo iki 2014 metų gegužės 1 dienos pradėti aptarnauti trumpąsias žinutes.

BPC veikla susirūpinta po įvykio šalia Panevėžio, Dembavoje, kai bendruoju pagalbos telefonu skambinusi mergina pagalbos nesulaukė. Ji buvo išžaginta, nužudyta ir sudeginta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių