Dėl vicemero aistros regbiui pradėjo tyrimą

Kauno vicemeras Vytautas Vasilenka įtariamas supainiojęs viešuosius ir privačius interesus, siekdamas išskirtinių teisių savo mėgstamai sporto šakai. Dėl V.Vasilenkos užmojų ypač nukentėjo krepšinį žaidžiantys vaikai.

Protegavo savus

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pradėjo tyrimą dėl Kauno vicemero, partijos Tvarka ir teisingumas atstovo V.Vasilenkos elgesio.

Pernai rudenį vos tik atsisėdęs į vicemero kėdę jis iškart puolė rūpintis savo buvusios darbovietės reikalais ir kur tik įmanoma proteguoti regbį.

Iki tapdamas mero pavaduotoju V.Vasilenka buvo Lietuvos regbio federacijos vykdomojo komiteto narys, vaikų ir jaunimo regbio klubo „Ąžuolas“ prezidentas, vadovavo futbolo mokyklos „Tauras“ regbio padaliniui.

Atėjęs į valdžią politikas ne tik neatsiribojo nuo buvusios darbovietės ir regbio organizacijų reikalų, bet ir asmeniškai nurodė regbio treniruotėms P.Eimučio mokykloje kasdien skirti patį geriausią laiką – nuo 16 val. Jam nė motais buvo ir savivaldybės tarybos Švietimo ir sporto komiteto nurodymas šiai sporto šakai surasti kitas sales.

V.Vasilenka taip pat numojo raka į tėvų lūkesčius – nepaisė, kad salę nuomojantys futbolininkai, tinklininkai ir krepšininkai jau buvo sudarę nuomos sutartis, subūrę vaikų grupes.

Spaudė krepšininkus

Didžiausią spaudimą patyrė krepšinio mokykla „Perkūnas“. Joje treniruojasi pusšimtis 9–13 metų vaikų. Metų pradžioje šiai sporto mokyklai buvo iškilusi grėsmė apskritai prarasti galimybę rengti treniruotes dar pernai suplanuotu grafiku.

P.Eimučio mokyklos direktorius Vytautas Joniškis „Kauno dienai“ yra sakęs, kad prieš kelerius metus patys regbininkai nebenorėjo sportuoti nustekentoje sporto salėje. „Joje žiemą net sniego ant grindų būdavo, todėl regbininkams jos ir nebereikėjo, o kai padarėme remontą, vėl susidomėjo“, – kalbėjo mokyklos direktorius.

Prie sporto salės remonto daug prisidėjo krepšinio mokykla „Perkūnas“. Ji savo lėšomis nupirko krepšinio lentas, švieslentę, garso aparatūrą. Mokyklos salė pripažinta specializuota krepšinio ir tinklinio sale.

Krepšinio mokyklos „Perkūnas“ vadovas Rimas Navickas sakė turėjęs ieškoti kompromiso su mero pavaduotoju, kad apskritai neprarastų galimybės treniruoti vaikus.

„Su vicemeru nepakariausi, todėl turėjome ieškoti kompromiso, koreguoti treniruočių grafikus“, – sakė R.Navickas.

Save laiko kovotoju

V.Vasilenka gynėsi, kad išskirtinai gina regbio interesus. „Aš visada gyniau ir ginsiu viešąjį interesą, net jei mane ir nubaus Vyriausioji tarnybinės etikos komisija“, – pareiškė vicemeras.

Jis tvirtino, kad jį apskundė verslininkai, kurie per teismus bando pasisavinti regbio stadioną Partizanų gatvėje. „Visą gyvenimą atstovauju sportui, tik už jo teises ir kovoju“, – rėžė V.Vasilenka.

Politikas visada buvo prieš tai, kad Kauną reprezentuojančioms krepšinio komandoms – „Žalgiris“, „Kaunas“ (dabar – „Baltai“) ir „VIČI-Aistėms“ būtų skirta daugiau lėšų nei kitų, mažiau populiarių sporto šakų atstovams.

Kauno meras Andrius Kupčinskas mano, kad jo pavaduotojas turėjo nusišalinti, kai buvo sprendžiami klausimai, susiję su artimomis politikui organizacijomis.

„Esame gavę Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos prašymą surinkti visus protokolus dėl V.Vasilenkos dalyvavimo sprendžiant klausimus, kurie galėjo kirstis su jo interesais. Gal jis nesusiorientavo situacijoje, bet reikia bandyti pačiam išvengti viešųjų ir privačių interesų konfliktų, nusišalinti nuo bet kokių abejotinų sprendimų“, – mano meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

regbio mėgėjas

regbio mėgėjas portretas
"Save laiko kovotoju" - o kauniečiai tave laiko eiliniu besmegeniu savanaudžiu. Koks, po teisybei, ir esi iš tikro...

CHA

CHA portretas
Kažkoks arogantiškas senis. Kai tik į valdžia - tuojau sau naudos. Nieko nesiskiria nuo to burokėlių šerifo Buškevičiaus. Iš kur tų debiloidų ir atsiranda ????

Yes

Yes portretas
Nesiseka su tais vicemerais. Geriau eitų gatves šluoti tas besmegebis.
VISI KOMENTARAI 36

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių