Darbą pradėjo naujas Vilniaus rajono meras: labai stengsiuosi

Penktadienį darbą pradėjęs naujasis Vilniaus rajono meras socialdemokratas Robertas Duchnevičius viliasi, kad per porą savaičių su daugumą taryboje turinčia partija pavyks sutarti dėl veiklos prioritetų.

„Labai stengsiuosi, o pavyks-nepavyks, matysime“, – BNS sakė jis.

Penktadienį prisiekė visi naujai išrinkti savivaldybės tarybos nariai, meras, suformuoti tarybos komitetai ir frakcijos, tačiau nebuvo tvirtinami vicemerai, administracijos vadovas, komitetų pirmininkai.

Kitas tarybos posėdis numatytas gegužės 5 dieną. Iki to laiko R. Duchnevičius sakė bandysiąs derinti partijų programines nuostatas.

„Apsitarsime dėl programinių punktų ir žiūrėsime, kaip toliau judėsime. Įstatymas numato tris mėnesius, laiko dar turime“, – teigė jis.

Meras vylėsi, kad kitą savaitę pradės pokalbius su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovais.

Labai stengsiuosi, o pavyks-nepavyks, matysime.

„Kai susidėliosime dėl sąlyčių taškų, programinių dalykų, tada derėsimės dėl asmenų. Iš savo pusės turime vaizdą. Kadangi noriu suklijuoti kuo geriau vaizdą, kad sklandžiau judėtų darbas be tų visų politinių peripetijų, kurios nenaudingos niekam, tų kandidatūrų neteikiu“, – BNS sakė R. Duchnevičius.

Jis tvirtino palyginęs socialdemokratų ir LLRA-KŠS programas ir aptikęs nemažai panašių punktų.

Anksčiau R. Duchnevičius yra sakęs, kad siūlys po vieną vicemero postą užimti kiekvienai iš trijų į tarybą patekusių politinių jėgų.

Nuo 1995-ųjų Vilniaus rajonui vadovavusi LLRA-KŠS naujojoje taryboje turi daugumą – 18 vietų iš 31, socialdemokratai – septynias, o centro dešinės koalicija – šešias vietas.

Pirmą kartą šiai savivaldybei vadovaus ne LLRA-KŠS atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
rankites sudėjes gėjus tuoj parodis vilniečiam savo meilia vilniaus rudnosiukam jie ten visi gaidžiai apsigyvene

uwu

uwu portretas
kad tik dirbtu taip gerai kaip pozuoja
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių