Be elektros yra apie 2 tūkst. vartotojų - „Lesto“

  • Teksto dydis:

Šeštadienį elektros tiekimo sutrikimų dėl stipraus vėjo buvo daugiau negu įprastomis dienomis, tačiau ne tiek, kiek buvo galima tikėtis pagal vėjo stiprumą, sako "Lesto" Režimų planavimo skyriaus vadovas Ervinas Pareigis. Pasak jo, dabar be elektros yra apie 2 tūkst. vartotojų.

"Šiandien visą dieną gedimų buvo - tai vienoje vietoje atsiranda, tai kitoje. Tiems visiems 4 tūkst. (vartotojai, kurie elektros neturėjo iki vidurdienio- BNS) elektros tiekimas jau atnaujintas, bet dabar yra apie 2 tūkst. naujų vartotojų, kurie neturi elektros. Tie gedimai atsirado dieną, po pietų, vakarop, - BNS sakė E.Pareigis.

Pasak jo, vartotojai, neturintys elektros yra išsimėtę po kelis šimtus visuose regionuose: "Šiek tiek daugiau Vilniaus, šiek tiek Klaipėdos regione, nėra taip kad būtų kažkokia koncentracija".

E.Pareigis taip pat pabrėžė, kad pagal buvusio vėjo stiprumą, elektros gedimų galėjo būti ir daugiau, bet dėl tam tikrų aplinkybių to išvengta: "Šį kartą tų gedimų buvo tikrai nedaug pagal vėjo stiprumą, kadangi didelis įšalas yra - medžius tikrai gerai laiko, nėra sniego ant medžių - papildomo svorio ant šakų".

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis šią naktį visoje Lietuvoje vėjo stiprumas sieks 15–20 metrų per sekundę, Panevėžio regione - 8–13 metrų per sekundę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas123

Tomas123 portretas
Eeeej dingo elektra seskineje ukmerges g.!! Kas yra?!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių