Baigiamas statyti Bajorų darželis: netrukus bus registruojami pirmieji vaikai

  • Teksto dydis:

Prieš 15 metų įkurtame kvartale „Bajorų kalvos“ baigiamas statyti 240 vietų Vilniaus miesto savivaldybės darželis „Bajorėlis“.

Kaip informuoja Vilniaus savivaldybė, pirmame etape į jį planuojama priimti 120 vaikų. Registraciją sistemoje https://svietimas.vilnius.lt/ numatoma vykdyti rugsėjo-spalio mėnesiais.  

Pastate įsikurs 3 grupės vaikams nuo 1,5 iki 3 metų ir 11 grupių nuo 3 iki 7 metų, kuriose bus rūbinės, žaidimų, higienos kambariai, miegamieji ir virtuvėlės. Pirmajame darželio aukšte galės vykti darželio bendruomenės renginiai, vaikai užsiims aktyvia veikla sporto salėje. Antrajame aukšte numatytos patalpos administracijai, slaugos kabinetas. Šiame aukšte taip pat įrengiama ir patalpa kūdikiams žindyti bei pervystyti. 

Darželis suprojektuotas pagal universalaus dizaino principus. Turintiems individualių poreikių bus įrengiamos sanitarinės patalpos, į pagrindinį įėjimą ves ir pandusas, kad būtų patogu tiems, kurie juda su vežimėliu ar dviračiu. 

K. Mačiūno nuotr.

Darželis turės geoterminį šildymą. Aplink suprojektuotos vaikų žaidimų aikštelės, tėvų patogumui numatyta ir automobilių stovėjimo aikštelė.

Matydami laukiančių į darželius vaikų eiles imamės priemonių – perskirstome srautus, kad liktų kuo mažiau nusivylusių tėvų, negalinčių pilnavertiškai grįžti į darbo rinką.

„Matydami laukiančių į darželius vaikų eiles imamės priemonių – perskirstome srautus, kad liktų kuo mažiau nusivylusių tėvų, negalinčių pilnavertiškai grįžti į darbo rinką. Žinoma, per ilgus metus susiformavusi problema neišnyks taip greitai, kaip tikimės, todėl labai svarbu plėsti ikimokyklinio ugdymo įstaigų infrastruktūrą ir tai daryti atsižvelgiant į mikrorajonų gyventojų tankumą. Bajorai – vienas tokių naujų kvartalų, nutolęs nuo miesto centro, kur darželių koncentracija didesnė. Tad naujas darželis išspręs maždaug dviejų šimtų čia gyvenančių šeimų problemas“, – sako Vilniaus miesto mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

Vilniaus vystymo kompanija projektuojant ir statant šį darželį taikė BIM technologiją. Projektuojant trimatėje erdvėje dėmesys skiriamas ne tik architektūrinių sprendinių, statinių konstrukcijų ir vidinių inžinerinių sistemų modeliavimui, bet ir viso sklypo plano modelio parengimui. Statinio naudotojai ir po statybų galės matyti ir įvertinti visus sklypo nuolydžius, takelius, žaidimų aikštelių išsidėstymus ir kitą mažąją architektūrą, o tai padės perplanuoti erdves, jei keistųsi poreikiai. 

Greta darželio „Bajorėlis“ vystomas ir progimnazijos projektas. Vilniaus vystymo kompanija skelbė architektūros projekto konkursą mokyklos pastatui, įsikursiančiam Bajorų kelyje 12. Konkurso laimėtojas jau išrinktas, projektą planuojama pristatyti rugpjūčio pabaigoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Grybauskaitė vaikučių prisigamino?

Grybauskaitė vaikučių prisigamino? portretas
Ponialė Gžybovska visų „lygiausia“: ir ir keliukas jai išasfaltuojamas už valstybės pinigus ir darželis neaiškiems palikuonims. Tai kur tas konservatorių šiknagalvis Dalios Grybauskaitės ir buvusio susisiekimo ministro Roko Masiulio patarėjas Gediminas Vaitkevičius su savo kreida? Kada prie Grybauskaitės namo parašys „Grybauskaitė 1 KM vagies namai“?

To anonimas

To anonimas portretas
Nusiramink, nes i dantis gausi gerai

Anonimas

Anonimas portretas
NA TEIP TIKRIEJI BAJORAI TAI KRIMINALINIAI NUSIKALTELIAI VALDŽIOJE...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių