Po apsilankymo J. Borisovo valdose esančiame požemyje – skirtingos versijos: čia buvo ne šaudykla?

Trakų rajone statybų inspektoriai kartu su policijos pareigūnais vėl apsilankė nušalinto prezidento Rolando Pakso buvusio rėmėjo Jurijaus Borisovo valdose. Jiems pagaliau pavyko patekti į paslaptingą statinį, kurio ilgis daugiau kaip 300 metrų.

Pareigūnams pavyko patekti į J. Borisovo privačiose valdose esantį paslaptingąjį ilgąjį pastatą Trakų rajone, kuris, kaip įtariama, buvo šaudykla. 

„Buvo atvykę pareigūnai iš licencijavimo skyriaus. Jie pasivaikščiojo, kažką surinko“, – tikino Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos viršininkas Albertas Stanislovaitis. 

Kad požemyje buvo šaudykla neigia ir įmonės, kuriai priklauso sklypas, ir J. Borisovo advokatas.  

„Šiandien matau betono tranšėją, kurioje galiu ir grūdus, bulves, ir ką tik nori sandėliuoti. Jeigu būtų šaudykla, įsivaizduoju, kad būtų kažkokia įranga, į ką šaudyti. Tai ten to nėra. Ir ne dėl to, kad ten kažkas išplėšta“, – teigė advokatas Kęstutis Jonaitis. 

Vis dėlto statinyje apsilankęs asmuo anonimiškai LNK žinioms papasakojo, kad požymių, jog ten galėjo būti šaudykla matė. Juokingomis vadina kalbas, kad ten galėtų būti sandėlis žemės ūkio produktams. 

„Po žeme yra dviejų metrų pločio, dviejų metrų aukščio ir 320 metrų ilgio betoninis statinys. Toks statinys, kurį „Geovika“ turės įsiteisinti arba nugriauti“, – sakė A. Stanislovaitis. 

Nugriauti šį statinį gali tekti per pusę metų. 

„Kol nesame priėmę sprendimo kokios apimties ir kategorijos tai statinys, nenorėtume komentuoti. Dalis privalomųjų nurodymų gali būti pratęsiami teismo sprendimais“, – aiškino laikinai einanti viršininko pavaduotojo pareigas Aušra Grinčiukė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Advokatas tikina, kad šis pastatas čia stovėti gali. 

„Šitos paskirties žemės sklypuose yra galimi žemės ūkio statiniai. Nesvarbu, ar jie skirti sandėliavimui, ar taip kam“, – akcentavo advokatas. 

Tačiau pareigūnai sako kitaip. 

„Kol kas įsiteisinimo galimybių rimtų nėra, nes detalusis planas nenumato tokių statybų čia. Kitą savaitę turėsime pateikti jiems privalomą nurodymą nugriauti šitą statinį“, – pranešė Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos viršininkas. 

Be to, pasak advokato, net nėra aišku, kas statė šitą ilgą keistą statinį.  

„Neturiu duomenų. Klausiau kliento, jis asmeniškai atsakė, kad nieko netvarkė. Ką jis statė, tai yra 25 metrų tiras, kuriam yra atlikta teisinė registracija pagal visus išduotus leidimus“, – tikino K. Jonaitis. 

Inspektoriai šiame sklype rado ir daugiau pažeidimų. 

„Šioje teritorijoje atradome, kad turime keletą nedidelių valstybinės žemės plotelių. Artimiausiu metu bus pateiktas privalomasis nurodymas atverti priėjimą prie tų žemės gabalėlių arba su valstybe sutarti naudojimo sąlygas“, – kalbėjo A. Stanislovaitis. 

Advokatas tikina, kad anksčiau Trakų savivaldybės institucijos pačios prašė teritoriją aptverti, mat ten yra pirmojo pasaulinio karo kapinės.  

„Tvora buvo pratęsta vien dėl to, kad apsaugotų vertingą ir žmogiškai svarbią vietą. Jokių problemų, tą tvoros dalį atitversime“, – sakė J. Borisovo advokatas. 

K. Jonaitis teigė, kad J. Borisovas pats mielai aprodytų visus savo statinius, tačiau to padaryti negali. Jis pripažintas keliančiu grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui, jam panaikintas nuolatinis leidimas gyventi Lietuvoje. 

Didžiulis slaptas požeminis statinys surastas dar 2016 metais. Apie jį per skyrybas pranešė buvusi J. Borisovo žmona. Požeminį statinį ir jo matmenis nustatė geofizikai, bet įėjimo tuomet rasti nepavyko. Tik šiemet, įsikišus politikams, tarnybos vėl ėmėsi žygių ir pastatas pagaliau iškeltas į dienos šviesą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sušikti moderatoriai

Sušikti moderatoriai portretas
kaip Miliūtė,Pumprickaitė,jakilaitis dabar vertina komentarus...

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Dar daugiau prisileiskit rusų ir leiskit jiems įsigyti žemės sklypus , tai dar ne to pamatysit , O ČIA TUOJ ATEIS PUTINAS GINTI SAVO TAUTIEČIO , ŽEMĖ TAI JAU RUSIJOS

Patarimas

Patarimas portretas
Borisovas nėra Lietuvos draugas.Tas valdas nacionalizuoti ir perduoti kariškių reikmems
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių